IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щайнмайер е против засилена интеграция в ЕС след Brexit

Германският външен министър препоръчва общността да се фокусира върху решаването на най-големите проблеми - миграцията, младежката безработица

09:40 | 14.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Щайнмайер е против засилена интеграция в ЕС след Brexit

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер се обяви против опитите за засилена интеграция в ЕС след очакваното излизане на Великобритания от ЕС, предава Ройтерс. Според него промяната в договорите ще стане след продължителни и сложни преговори, които ще доведат "до никъде".

"Нямаме нужда властите да предприемат следващата голяма стъпка за интеграция след вота на британците", коментира той.

Германският външен министър препоръчва вместо това общността да се фокусира върху решаването на най-големите проблеми - миграцията, високата младежка безработица и сигурността, както и в области, в които политиката на ЕС досега се е проваляла.

Малко по-късно днес председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще произнесе пред Европейския парламент реч за състоянието на Европейския съюз. В нея се очаква той да коментира именно бъдещите стъпки на институцията на фона на тежките кризи, обхванали общността и предстоящия Brexit.

След референдума във Великобритания много от държавите от общността са разделени в исканията си за повече интеграция в ЕС. Според датския външен министър Кристиан Йенсен на ЕС е нужна по-добра интеграция, а не "повече интеграция", допълва Ройтерс. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още