IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция предлага руснаците да плащат с рубли в турските курорти

От началото на септември се очаква да бъдат подновени и чартърите между Русия и Турция

17:28 | 31.08.16 г. 3
<p>
	Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Руските туристи в Анталия, както и на територията на цяла Турция, да имат възможност да плащат с руски рубли. Идеята разкри турският министър на икономиката Нихат Дейбекчи пред местната телевизия Haber 7, цитиран от руската информационна агенция ТАСС.

„През октомври ще се срещнем с министъра на енергетиката на Русия Александър Новак и ще проведем заседание на руско-турската смесена комисия по търговско-икономическо сътрудничество и голям бизнес форум. Една от нашите цели – руснаците да могат да се разплащат с рубли в Анталия и в цяла Турция, а турците – с лири в Русия“, каза Дейбекчи.

Въпросът за разплащанията е бил дискутиран и от представители на централните банки на двете страни, каза още турският министър.

Отношенията между Турция и Русия бързо се подобряват, след като турският президент Реджеп Тайип Ердоган се извини на руския си колега Владимир Путин за сваления руски боен самолет. Инцидентът се случи в края на ноември 2015 година.

След свалянето на самолета от турските ВВС Москва прекъсна всички икономически връзки с Анкара, забрани почивките и полетите от Русия към Турция. От началото на септември обаче чартърите между двете страни ще бъдат подновени и се очаква това отново да привлече руските туристи към турските курорти.

Туризмът в Турция пострада сериозно и от нестабилната политическа обстановка в страната и непрекъснатите атентати. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
С левове ше пускат ли ? .... :)) След време навсякъде ше стане така и арее без резервна валута щото некоисе уливат .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
A ,верно руПли ли искат комшиите ...?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 6
barovec
преди 7 години
като за начало за таз вечер е насрочен приятелски футболен мач в анталия, където султана ще седне до имперотара..., както се казва парЪта прай борбЪта
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още