IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите работни места в лондонското Сити са намалели през юли

Спадът отразява несигурността след решението на британците на референдума на 23 юни страната им да напусне ЕС

16:38 | 10.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Новите работни места в лондонското Сити са намалели през юли

Броят на новите работни места в лондонския финансов център - т.нар. Сити, е спаднал с 12 процента от юни до юли до малко под 8000, според проучване на Морган Маккинли (Morgan McKinley), цитирано от сайта BusinessInsider.

На годишна основа броят на новооткритите работни места е потънал с 27 процента, а броят на хората, които търсят работа в Ситито, е спаднал с 13 процента. 

Кандидатите, които са намерили нова работа там, са получили средно увеличение на заплащането с 16 процента.

Този спад отразява несигурността след решението на британците на референдума на 23 юни страната им да напусне ЕС, отбелязва AFP.

Темповете на наемане са се забавили, тъй като институциите са в състояние на неопределеност след решението за Брекзит, но последиците от референдума не са толкова силни, колкото очаквахме, посочи Хакан Енвър, оперативен директор в Морган Маккинли.

Според него не е много реалистично да се очаква масово преместване на работни места към континентална Европа на този етап.

/БТА/   

Още по темата Brexit четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още