IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британският министър за Brexit не гарантира нищо на новите мигранти от ЕС

Вероятно правото на безсрочен престой ще важи само до определена дата

13:27 | 17.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Британският министър за Brexit не гарантира нищо на новите мигранти от ЕС

Британският държавен министър за Brexit заяви, че не гарантира на европейските мигранти, които ще пристигнат в страната му до официалното й излизане от Европейския съюз, правото да останат в Обединеното кралство, предаде Франс прес.

В интервю за в. "Мейл он сънди" Дейвид Дейвис каза, че ще преговаря с европейските лидери за "гарантиране на щедро обезщетение за намиращите се сега във Великобритания европейски мигранти и щедра компенсация за британските граждани" в страните от ЕС, но не може да обещае същото на новопристигащите. 

Министърът каза, че има различни начини да се ограничи очакваното увеличение в броя на пристигащите във Великобритания хора от ЕС преди отделянето от съюза, предаде БТА. 

Вероятно ще трябва да кажем, че правото на безсрочен престой важи само до определена дата, каза министърът.

Дейвис отбеляза, че член 50 от Лисабонския договор, който дава на страната възможност да обяви официално желанието си да напусне ЕС, няма да бъде задействан преди началото на 2017 г.

Тъй като преговорите за напускане ще траят най-много две години, Великобритания ще излезе от Евросъюза най-късно в началото на 2019 г.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още