IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поддръжниците на Brexit са събрали повече средства по време на кампанията

15 организации, заложили на кампанията за оставане в рамките на ЕС, са събрали 14,3 млн. лири при 17,6 млн. лири за пожелалите излизане

17:02 | 06.07.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Поддръжниците на Brexit са събрали повече средства по време на кампанията около референдума за членството на Великобритания в Европейския съюз (ЕС).

Групите във Великобритания, които водиха кампания за излизането на страната преди вота, са събрали близо една четвърт повече средства в сравнение с поддръжниците на кампанията за оставане в съюза в периода от 1 февруари до 22 юни – деня преди референдума.

Общо 18 групи са получили финансиране за кампанията за Brexit в размер на 17,6 млн. лири (22,8 млн. долара), сочат данни на Избирателната комисия на Острова, цитирани от Bloomberg.

Други 15 организации, заложили на кампанията за оставане в рамките на ЕС, са събрали 14,3 млн. лири.

Лагерът на оставащите в ЕС е набрал преднина в последните две седмици на кампанията с набрани 2,3 млн. лири спрямо 2,1 млн. лири финансиране за желаещите излизане от ЕС. Преди това в три последователни отчетни периода поддръжниците на Brexit са водили по постъпления.

Припомняме, че 52% от гласувалите британци избраха страната да напусне 28-членния блок спрямо 48%,които поискаха да остане в ЕС. Събитията доведоха до оставката на премиера Дейвид Камерън, рязко поевтиняване на лирата и неопределен период на несигурност.

Всичко по темата Brexit четете тук 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
крас
преди 8 години
СВИЛЕНЕ,Защо употребяваш думата "ЗАЛОЖИЛИ" когато става въпрос за "ПОДКРЕПИЛИ" кампанията на противниците или подръжниците на БРЕКЗИТА.ЗАЛОЗИТЕ ГИ ПРАВЕХА НА СВЕТОВНИТЕ ФИНАНСОВИ БОРСИ КЪДЕТО ЗАРИБЕНИТЕ И ОЧАКВАЩИ АНГЛИЯ ДА ОСТАНЕ В ЕС ИНВЕСТИТОРИ ИГРАХА КАТО НА РУЛЕТКА И ЕСТЕСТВЕНО ЗАГУБИХА ТРИЛЬОНИ ДОЛАРИ. В тази СЕКЮРИТИЗИРАНА финансова система можеш да правиш ЗАЛАГАНИЯ както в казино!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още