IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Австрия готви мерки за контрол на още гранични пунктове

На пункта Тьорл-Маглерн на австрийско-италианската граница е издигната палатка за обработване на документи

21:44 | 06.06.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Австрия започна да подготвя строги мерки за контрол на още пропускателни пунктове на границите с Италия и Словения, които може да бъдат приложени, ако се увеличи броят на пристигащите мигранти, заяви днес полицията.

"На пункта Тьорл-Маглерн на австрийско-италианската граница е издигната палатка за обработване на документи на пристигащи мигранти, а може да бъде издигната и ограда", каза полицейският говорител Райнер Дионисио.

По думите му строителни работи са започнали и при тунела Караванкс, който свързва Словения с Австрия.

Австрийските власти не са дали информация кога може да започнат проверки на тези гранични пунктове. Дионисио опроверга разпространените от италиански медии съобщения, че съвсем скоро предстои да бъде въведен контрол на пункта Тьорл-Маглерн.

Австрия продължава да извършва приготовления за проверки на пункта Бренер на границата с Италия, което не се приема добре италианското правителство и Европейската комисия.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
Австрийците ич ама ич не ги обичат американците даже много фирми в Австрия са забранили търговията с Американски фирми заради правна гледна точка. Ей така един пример е Containex фирмичка за строителни контейнери. Едно приятелче тъкмо праеше една сделка в София да продава там и от Австрийска страна като разбраха, че става дума за американска намеса и сделката блокирана и точка. И мноо убаво праат те не са *** заедно със Швайцерите кат немците. Германия кат е окупирана страна да се опраат и да слушат и да ги е.бат там майната им ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
Австрийците и те не спазват много американогерманските правила ...не щат бежанци , правят огради...еретици ! Една само Германия е отличникът на америка...начело с най "влиятелната" марионетка !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още