IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шойбле: Бежанската криза е с предимство

Финансовият министър призова за по-малки искания за ново финансиране във връзка с новия бюджет на страната

12:27 | 06.03.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле предупреди членовете на кабинета да намалят своите искания за ново финансиране във връзка с предстоящия бюджет и обяви, че справянето с бежанската криза ще бъде с предимство, написа Welt am Sonntag, позовавайки се на писмо от министъра.

Шойбле е написал до колегите си, че „други политически области“ остават на втори план заради кризата с имигрантите, пише Bloomberg, цитирайки изданието.

Част от министрите в кабинета на канцлера Ангела Меркел са отправили финансови искания, свързани с бежанците. Министерството на труда например настоява за създаването на работни места на търсещите убежище. Вътрешното министерство пък планира да наеме още полицаи, пише вестникът.

Други държат на проекти като разширяването на образователните програми за деца и финансиране на инфраструктурата.

От своя страна канцлерът Ангела Меркел отправи публично критики към партията „Алтернатива за Германия“ (AfD), тъй като смята, че тя всява предразсъдъци и води до поляризация в обществото.

Коментарът отразява тревогата сред големите парии в Германия, свързани с все по-нарастващата подкрепа за AfD и силната опозиция срещу политиката на Меркел по отношение на бежанците.

В събота стана ясно, че Германия и Италия призовават за създаването на система за регистриране на имигрантите, която да обхваща целия Европейски съюз. Освен това двете страни призовават за хармонизиране на процедурите за подбор и на правата на кандидатите за убежище. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
Меркел въобще да не си отваря устата по добре...щото това голямото гавно дето няма очистване е нейното !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още