IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туск: Преговорите за оставане на Великобритания в съюза са в критичен момент

Според председателя на Европейския съвет опасността от разпадане на ЕС е реална

21:48 | 15.02.16 г. 11
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че срещата на високо равнище на Европейския съюз (ЕС) в четвъртък ще бъде решаваща за бъдещето на блока и че преговорите за оставане на Великобритания в съюза са в критичен момент, предаде Ройтерс.

Туск каза, че опасността от разпадане е реална и че преговорите за Великобритания трябва да се водят внимателно.

"След днешните си разговори с президента (на Румъния) Клаус Йоханис, премиера Дейвид Камерън и президента Оланд и преди утре да се срещна с премиера Ципрас, премиера Соботка и канцлера Меркел, мога да кажа само едно - това е критичен момент", каза Туск пред журналисти след среща в Букурещ с румънския президент.

"Крайно време е да започнем да се вслушваме в аргументите си повече. Опасността от разпадане е реална, защото този процес наистина е много деликатен и трябва да се пипа внимателно. Онова, което се счупи, не може да бъде поправено."

Туск заяви, че членството на Великобритания е заложено на карта. "На карта е заложено също бъдещето на нашия Европейски съюз, където всички ние трябва да решаваме заедно и където не можем и няма да правим компромиси с европейските ценности", допълни Туск.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 0
ratten
преди 8 години
няма да напуснат мазните рижави педалки, само драпат да имат повече привилегии от останалите и по-малко негативи да обират.маневри на петия етаж, дано не им се вържат на дивотиите другите чиновници
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 13
studioaa
преди 8 години
Дано Великобритания напусне ЕС и да посочи пътя на независимостта, по който да вървят всички европейски нации. Нито една нация ЕС няма полза от безумния мултикултурен модел на ЕС, при който държавната политика има за цел превръщане на европейците в малцинство в собствените им държави в името на толерантност и човешки права. Още повече Brexit ще дестабилизира целия ЕС и доведе до рязък спад на европарите за всички членки, понеже Великобритания е втория най-голям донор, и това ще доведе до увеличаване на недоволството към всички аспекти на ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 11
bgMan
преди 8 години
Опасност за едни, възможност за други. Хайде да не драматизираме толкова.Не искам да бъда в съюз, в който х-о.м.о-с-е-к-с-у.а.л-и-с-т-и-т.е имат повече права от останалите. Например когато при всеки един подбор на персонал за високи длъжности със сериозни изисквания за квалификация, единствената причина да бъдеш избран и назначен е защото в графата сексуална ориентация си посочил х-о.м.о-с-е-к-с-у.а.л-и-с-т.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 5
IvanTerziev
преди 8 години
"а нашето присъствие в сщия този съюз, казваш е самото въплащен на логиката и здравия смисъл?"Преди години бяхме нетни вносители в ЕС, магаренцето дето дърпа за шепа сено. Сега не знам, но няма да се учудя ако пак е така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 2
ДХДО
преди 8 години
" и вижда, че е абсурдно гърция и германия в един съюз."а нашето присъствие в сщия този съюз, казваш е самото въплащен на логиката и здравия смисъл?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 10
abdul
преди 8 години
Че ще се разпадне е повече от ясно. Може обаче и да е в период по-малък от 10 години.Великобритания е с акъла си и вижда, че е абсурдно гърция и германия в един съюз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
Иван Митев
преди 8 години
Опасността за разпада на Европейския съюз се подсигурява от регресивно влияние на сгрешена европейска парична система.При наличие на тази държавна грешка е невъзможно успешно устойчиво стопанско развитие.За спасение на Европейският съюз е потребна подобрена европейска парична система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още