IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поскъпването на петрола не успя да вдъхне оптимизъм на европейските борси

Основните европейски индекси записаха понижения между 1,3 и 1,5%

19:27 | 03.02.16 г. 8
Поскъпването на петрола не успя да вдъхне оптимизъм на европейските борси

Европейските борси затвориха на червена територия в сряда, като рязкото поскъпване на петрола не успя да окаже подкрепа на пазарите.

Паневропейският индекс STOXX 600 се понижи рязко, но възстанови част от загубите през сесията и приключи търговията със спад от 1,5%, предаде CNBC.

Всички основни европейски индекси записаха понижения, които варират между 1,3 и 1,5%. Почти всички сектори се озоваха на отрицателна територия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 10:13 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 8 години
мисля че със спадовете от февруари вече имаме необратим процес - каскада
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 8 години
Покачването на пазарите и в случая с дакса може да бъде с изместен център..тоест не веднага корелация с петрола ами например на следващия ден ей така от нищото защото е по доходоносно..и да не забравяме че заранта ше говори драги и може заради него да са се стаили
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
nobel
преди 8 години
И след като даже петролът не може да повлияе положително на пазарите какво да ти кажа?! Нали точно ти преди 2 или три дена беше написал един коментар колко са добри отчетите в момента и какво щели да кажат анализаторите, които предричали лоши отчети. Ако не можеш да помниш до толкова да взема да ти повторя, какво ти бях казал и тогава. Лошите отчети ТЕПЪРВА ПРЕДСТОЯТ. Само стой и гледай. Няма да стане за ден-два както очакваш. Световната икономика е огромна и инертна машина и и трябва известно време за реакция. Но това не пречи прогнозите за тази година да са лоши, през много лоши до страшни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 8 години
оптимизъм, това означава, че проблемите са далеч по-сериозни, отколкото си ги представяме. Очевидно петролът далеч не е единственият проблеми и има много други, които намаляват и тушират дори добрите новини в сектора. Никога не забравяй, че на петрола се крепи цялото производство в момента и все още няма нито един електрически самолет, нито един електрически кораб, нито един електрически трактор, комбайн или редосеялка. Работниците в електроцентралите също всеки ден отиват на работа с дизелови автобуси или бензинови автомобили, колкото и смешно да звучи това. Обади ми се първия път, когато си купиш парче сирене или каквото и да било друго от магазина, което е докарано с електрокар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 8 години
По принцип нямаш проблеми. Мога да опитам още веднъж. Вярно е, че напоследък пазарната икономика е удавена от регулации, разпоредби, субсидии и всякакъв вид подобни дивотии, които вече са я изкривили до толкова, че изобщо не можем да я познаем, но това не означава, че пазарът е престанал да съществува напълно. Все още има някои стоки, за които законите на пазара са валидни и естествено петролът е една от тях. Има ли нужда да ти обяснявам защо? Най-масово произвежданата и най-масово потребявана суровина, от която са направени практически всичките ти дрехи, обувките, гумите на колата, найлоновите пликчета в суперите, бутилките за еднократна употреба и още страшно много неща, за които не се сещам в момента. Примерно лещите на очилата ми. Така, че Десито правилно е написало момичето, че повишаването на цената на петрола НЕ Е УСПЯЛО да вдъхне оптимизъм на европейските борси. До тук има ли нещо неясно? Проблемът е че след като ДОРИ повишение на цената на петрола не е могло да им вдъхне
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
nobel
преди 8 години
Е, хайде сега. Да смяташ инвеститорите за *** е разбираемо. Всички са такива, от най-дребните, до най-едрите. Изключения от това правило няма. Но ти ги смяташ за още по-големи ***, отколкото всъщност са. А това е много голяма грешка. Никога не смятай *** за по-голям ***, отколкото е всъщност. Освен, разбира се, ако той не е още по-голям ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още