IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Автоматично индексиране на минималната работна заплата готвят в Румъния

Правителството представи проект на закон за увеличаване на минималното възнаграждение от 1 май 2016 година

18:45 | 29.12.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автоматично индексиране на минималната работна заплата готвят в Румъния

Румънското правителство представи проектозакон, предвиждащ автоматично индексиране на минималната работна заплата в зависимост от инфлацията и минималната потребителска кошница.

Допълнително от 1 май 2016 година минималното заплащане в страната ще бъде увеличена до 1250 леи, предаде БТА, като се позовава на информация на Медиафакс.

Националният тристранен съвет, в който участват представители на румънското правителство, лидери на синдикалните конфедерации и на асоциациите на работодателите, започна снощи дискусии за размера на минималната заплата през 2016 година.

Председателят на Националната синдикална конфедерация "Картел Алфа" Богдан Хосу заяви, че синдикатите са съгласни с правителственото предложение за увеличение на минималната заплата от 1 май.

Предстои по-късно днес проектът да бъде одобрен от Икономическия и социален съвет.

Плановете на предишното правителство бяха за увеличение на минималната заплата на 1200 леи от 1 януари 2016 година. На среща на тристранния съвет снощи правителствените представители предложиха увеличението да стане от 1 май с мотива, че е необходимо да се направи проучване за бюджетните ефекти.

Минималната заплата в момента е 1050 леи.

(1 евр о= 4,52 леи)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 24.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още