IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси са окрилени от решението на Фед, но петролът ограничи ръста

Пазарите реагираха положително на повишението на лихвения процент в САЩ, но поевтиняването на петрола натежава на индексите

20:02 | 17.12.15 г.
Европейските борси са окрилени от решението на Фед, но петролът ограничи ръста

Европейските борсови индекси записаха силни повишения в четвъртък след решението на Федералния резерв вчера да повиши основния лихвен процент за първи път от близо десетилетие.

Паневропейският индекс STOXX 600 намали повишението, постигнато по-рано през сесията, и затвори с ръст от 1,2%, след като слабата търговия в САЩ и рязко понижение на цената на петрола ограничиха повишенията по време на следобедната сесия.

Глобалните пазари реагираха положително на повишението на лихвения процент в САЩ в сряда.

Основната спънка за пазарите в момента е петролът. Американският лек суров петрол WTI остава под натиск, като се търгуваше с намаление от около 2% при затварянето на европейските борси, на ниво от 34,79 долара за барел. По-високите лихвени проценти обикновено оказват подкрепа на долара, което оскъпява петрола и други деноминирани в долари суровини. Цената на европейския сорт Брент беше около 37,20 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още