IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските борси финишираха на зелена територия

Инвеститорите следят развитието на случая с атаките в Париж и данните от централните банки

20:15 | 19.11.15 г.
Европейските борси финишираха на зелена територия

Европейските индекси завършиха търговията в четвъртък на зелена територия, след като инвеститорите следиха новините от световните централни банки, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 завърши с 0,5% нагоре. В началото на сесията лондонският индекс FTSE нарасна до нива, каквито последно видяхме през август.

Пазарите се оживиха в четвъртък след представянето на протокола от заседанието на Федералния резерв в сряда вечерта. Документите показаха, че много от членовете на Федералния комитет за отворен пазар вярват, че увеличаването на лихвените проценти през декември би било подходящо, но все пак си оставиха вратичка за запазване на нивото.

Протоколът от срещата на Европейската централна банка пък разкри, че са възможни нови стимули през декември.

Инвеститорите продължават да следят развитието на случващото се около терористичните атаки в Париж. В сряда полицията извърши акция в парижкото предградие Сен Дени, където извърши осем ареста. Най-малко двама от заподозрените за атентатите са загинали по време на нападението.

Загинал е и определенията като организатор на атаките Абделхамид Абауд. Нападенията във френската столица доведоха до смъртта на 129 души.

Френската кетъринг компания Sodexo представи днес своя финансов отчет и обяви ръст на нетната печалба и приходите си за фискалната година, приключила на 31 август. Това изпрати цената на акциите ѝ нагоре и те завършиха търговията с ръст от около 10%.

Британската Royal Mail отчете приходи за първата половина на годината, които запазиха нивото си спрямо същия период миналата година, но компанията повиши леко своя дивидент. Това беше достатъчно, за да донесе 5% ръст в цената на книжата ѝ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още