IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Корпоративни данни оживиха и европейските пазари

Автомобилните компании се радваха на ръстове след добрите данни за продажбите в Европа през октомври

19:35 | 17.11.15 г.
Корпоративни данни оживиха и европейските пазари

Европейските акции отчетоха значително повишение  в края на сесията, след като пазарите получиха подкрепа от добри корпоративни данни. Всички сектори, част от паневропейския индекс Stoxx Europe 600, завършиха на зелена територия и така стойността му се повиши с 2,49 на сто до 379,88 пункта.

Автомобилният сектор се представи добре след данните за ръст на продажбите на автомобили в Европа с 2,7 на сто през октомври. След печелившите са Porsche, Renault и BMW, чиито акции добавиха по около 2% към цената си.

Книжата на Volkswagen пък поскъпнаха с 1,2% до цена от 98,64 евро за брой, макар и статистиката за октомври да показва спад на продажбите, породен от скандала с манипулативния софтуер за дизелови двигатели на някои от моделите автомобили на компанията.

Пазарите се отърсват от негативизма след атаките в Париж и инвеститорите обърнаха внимание на ответните действия на Франция. Реакцията е увеличаване на цената на акциите на компаниите, свързани с военно-отбранителния комплекс.

Търговията с книжата на BAE Systems се извършваше при цена от 473,80 паунда или ръст от 1,96 на сто. Така един от водещите индекси на Лондонската фондова борса - FTSE 100, записа увеличение на стойността си от 1,99 на сто до 6 268,76 пункта.

Френският САС 40 се повиши до 4 937,31 пункта или ръст 2,77 на сто. Водещият индекс на Франкфуртската фондова борса DAX затвори сесията със стойност от 10 971,04 пункта, което представлява увеличение от 2,41 на сто спрямо сесията в понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още