IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двама заподозрени за атентатите в Париж вероятно са влезли в Европа през Гърция

Единият терорист е бил със сирийски паспорт

08:43 | 15.11.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<span style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;">Вчера пред френското посолство в София се събраха хора, които изразиха&nbsp;</span><span style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;">своето съчувствие и подкрепа.&nbsp;</span><em

Вчера пред френското посолство в София се събраха хора, които изразиха своето съчувствие и подкрепа. 

От Гърция дойде информацията, че двама заподозрени за нападенията в Париж вероятно са влезли в Европа през Гърция.

Първоначално от гръцкото вътрешно министерство казаха, че един от заподозрените за терористичните нападения в Париж може да е влязъл в Европа като бежанец, а по-късно правителствени източници съобщиха и за втори заподозрян, влязъл вероятно през Гърция. 

Междувременно от Париж беше потвърдено, че до тялото на единия от терористите е намерен сирийски паспорт.

Гръцкият втори министър за защита на гражданите Никос Тоскас заяви, че притежателят на сирийския паспорт, намерен до трупа на един от атентаторите, е преминал през Гърция през октомври.

Според източник от гръцката полиция притежателят на паспорта е бил млад мъж, пристигнал на остров Лерос с плавателен съд от Турция заедно с група от 69 бежанци и отпечатъците му са били снети от гръцките власти.

Тоскас каза, че не разполага с информация дали паспортът е бил проверяван в други държави, през които притежателят му може да е минал на път за Франция.

За втория заподозрян все още се води разследване. Ще е нужно да се установи дали евентуални документи за самоличност и данни за пръстови отпечатъци съвпадат с останките от атентаторите, за да може да се каже дали те са минали през Гърция, представяйки се за бежанци, или вероятно са купили или откраднали паспорти по пътя.

Световни медии съобщават, че са известни имената на трима от терористите в Париж.

Четете още в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още