IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Местната администрация в Париж може да въведе полицейски час при необходимост

Засилва се полицейското присъствие във Франция, като се въвежда специална защита за определени публични сгради, съобщи вътрешният министър на Франция

16:24 | 14.11.15 г.
<p>
	Войници от френската армия патрулират в района на Айфеловата кула в Париж. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Войници от френската армия патрулират в района на Айфеловата кула в Париж. Снимка: Ройтерс

Министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов е дал разрешение на местната администрация в Париж да въведе полицейски час, ако е необходимо, съобщава АП.

В телевизионно обръщение Казньов обяви, че се забраняват и всички публични демонстрации, като забраната ще важи до четвъртък следващата седмица.

Засилва се полицейското присъствие във Франция, като се въвежда специална защита за  определени публични сгради, обясни той.

“Единодушни сме в подкрепата си за нашите сили за сигурност, които са изцяло ангажирани с терористичните атаки. Отдавам почит на пожарникарите и всички аварийни служби, които действаха със смелост и себеотрицание в условията на това варварство”, коментира той.

Все още не са разпознати телата на жертвите в атентатите във Франция от снощи. Приоритет на властите са били ранените и тяхното извозване до болниците в Париж.

Спешните линии в Париж са затрупани от обаждания на близки, роднини и приятели, като продължава процесът по идентификация на загиналите, съобщава френският в. Libération.

Междувременно беше съобщено, че външният министър на Франция Лоран Фабиюс, който трябваше да участва в преговорите за Сирия във Виена и след това да представлява страната на срещата на Г-20 Турция, се е прибрал във Франция.

Париж настоява преговарящите да се фокусират върху бойното поле, а не толкова върху политическия процес, посочва Ройтерс.

Русия и САЩ най-накрая сближиха позициите си по въпроса за съдбата на президента на Сирия Башар Асад и изразиха солидарността си с Франция.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери коментира във Виена след среща с руския външен министър Сергей Лавров, че сме свидетели на “един вид средновековен и съвременен фашизъм едновременно, който няма отношение към живота, който се стреми да унищожава, да създава хаос, безредие и страх”.

Лавров допълни, че няма причина големите държави да не направят нещо повече срещу “Ислямска държава”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още