IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Местата за настаняване на мигранти в Германия са с 370 000 по-малко

Според EY до края на годината 150 000 души ще живеят в училища или казарми

18:52 | 09.11.15 г. 15
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

В Германия няма да достигнат 370 000 места за настаняване на мигранти в края на тази година, прогнозира консултантската фирма EY (Ernst&Young) въз основа на анкета сред 300 общини в страната, на които е възложено да приемат мигранти, предава БТА, цитирайки Франс прес.

Базирайки се на предоставените от общините данни за налични места за мигранти и приемайки хипотезата, че тази година в Германия ще пристигнат 870 000 мигранти, EY е изчислила, че в края на тази година няма да достигат 370 000 места въпреки реквизицията на казарми, спортни зали и училища и инсталирането на множество контейнерни жилища.

До края на годината 150 000 души ще живеят в училища или казарми и 106 000 в градчета от контейнерни жилища, смята консултантската фирма.

Германия е най-предпочитаната дестинация за мигрантите, които идват от Сирия, Афганистан и някои африкански страни. По официални данни страната очаква тази година 800 000 мигранти, но тази прогноза може да се окаже под реалния брой, тъй като към края на октомври в Германия вече са пристигнали близо 760 000 мигранти, отбелязва АФП.

Общините могат да сключват безлихвени заеми от държавната банка за развитие KfW за инвестиране в строеж на нови жилища или ремонтиране на съществуващи за прием на мигранти. Миналия месец банката обяви, че отделените за тази цел в началото на септември 300 милиона евро са били изразходвани за броени дни, а допълнително отпуснатите 200 милиона евро също са изчерпани.

Финансирането на програмата бе увеличено на един милиард евро.

Бежанци, които вече са пристигнали в Германия, може да нямат автоматично възможността да доведат и семействата си заради огромния брой хора, които се опитват да влязат в Германия, заяви говорителят на правителството Щефен Зайберт, цитиран от ДПА.

Зайберт каза, че събиранията на семейства стават почти невъзможни, защото германски власти вече работят на предела на възможностите си за регистриране и настаняване на хората, които вече са влезли в Германия.

В същото време той отбеляза, че това негово изявление не трябва да се приема като знак за преразглеждане на германското законодателство.

Всичко за бежанската вълна можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

10
rate up comment 4 rate down comment 0
studioaa
преди 8 години
ЕС няма да го има до 6 месеца, това е прогнозата на външния министър на Люксембург.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 0
Bones57
преди 8 години
Съществото, наричащо се lyusien веднага да прибира 4 - 5 тарамбуки у дома си, преди да са успели да духнат за Германия. Така не само, че ще потекат реки от пари към него, но и той и семейството му ще бъдат културно облагородени до нови висоти. Дори по няколко пъти на ден.Майтапа на страна. Ясно е, че си шиииибан ***, ама защо толкова очевадно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 18 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 8 години
Имаш ли идея какво образование и каква квалификация се иска, за да работиш като обикновен работник в германски завод? Едно германче или турче трето поколение в Германия на 18 години излизат от професионалните им училища с титла "инженер" и пак не ги пускат веднага на всякаква работа, и там имат младежка безработица, макар и не като в южна Европа. А тези арабски, афгански, пакистански и африкански джагали на по 20-30 години, какво точно ще работят в Германия?То ако беше така, американците щеха сами да си ги прекарат да Щатите, а не да гледат и да се подхилват на бъдещия икономически "бум" на Германия! Щото ще има "бум" - това е сигурно, ама и "тряс" след това...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 18 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 8 години
Абе момче, ти луд ли си, или на луд шапката носиш? Ти някога в Германия стъпвал ли си? В германски завод влизал ли си? Ако беше влизал, щеше да знаеш, че там работят всякакви, но не и араби! Арабите нямат НИЩО общо дори с турците, коитосъщо много не напират по заводите, но поне в сферата на обслужването работят съвестно. Арабин или търговия, или престъпност - това му е амплоато! Сам си смятай с каква търговия ще се захванат 20-тинагодишни неграмотни арабели, за които сериозно се подозира, че са контингент на ислямистки движения.Разходи се из някои квартали на Бохум, Дортмунд и др. и ще ги видиш арабите и *** с какво се занимават в Германия. В Англия е същата драма - само проблеми! Те затова англичаните въведоха карантина на тунела, щот да не им рипне много икономиката у небето и да изпопадат от нея у Атлантика... Аман от праз^ноглави професори!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 6
lyusien
преди 8 години
До 8 Нима Направо слагаш всички врачки в Джоба си Чак да не повярва човек колко си добър на прогнозите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 1
Jorkata
преди 8 години
Ти сериозно ли мислиш, че ще ги накарат да се върнат? НЯМА сила, която да ги накара - иначе всички пед*растки световни организации ще ревнат хорово, че им нарушават правата. И другото - що да бачкат за 1000-1200 евро на месец като миячи и чистачи, като може да не бацат и да взимат по 800-100 евро помощи (ако не и повече). Малко кражби и обири и ще си докарват и още.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 16
lyusien
преди 8 години
До 4Ти откъде знаеш Да не живееш в Германия Освен това никои няма да ги остави да бъдат хрантутници Или ще бачкат и се интегрират или се връщат от там от където са дошли Под бомбите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 0
Jorkata
преди 8 години
Тия не са отишли там да работят, а да са хрантутници. Не знам дали и ти ще ме разбереш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 21
lyusien
преди 8 години
До 1 и 2 Не пишете глупости пичове Германия и цяла Европа се нуждаят от емигранти Цяла европа застарява и се нуждае от хора които да работят яко и да плащат пенсиите на възрастни европеици Да увеличат кредитите за тези емигранти да ги впрегнат да работят и да почнат да строят екологични жилища Германия и Европа имат достатъчно пари за това Икономиката им ще включи на втора скорост и ще остане световен лидер Не знам дали ще ме разберете Вие мислите ограничено
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Така или иначе, Германия от поне 200 години чертае съдбата на този континент, та и сега май пак сме на прага на съдбовни събития, които могат да бележат кармата на Европа за целия 21-ви век. И пак сме около 15-тата - 17-та година от началото... хехе...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още