IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Драги окрили европейските пазари

Очаква се ръст на пазарите на акции след изказването на председателя на ЕЦБ

19:23 | 22.10.15 г. 7
Автор - снимка
Редактор
Драги окрили европейските пазари

Европейските акции поскъпнаха до двумесечен връх след днешното изявление на председателя на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги, съобщава Bloomberg.

Регионалният индекс Stoxx Europe 600 се повиши с 2% в днешната сесия, след като Драги обяви, че централната банка на еврозоната ще преразгледа програмата си за изкупуване на активи през декември.

В Германия DAX 30 записа скок от 2,48% до 10 492 пункта, във Великобритания FTSE 100 се повиши с 0,43% до 6 376 пункта, а във Франция CAC 40 отчете ръст от 2,28% до 4 802 пункта.

“Пазарите чуха точно това, което искаха да чуят”, коментира Гилермо Ернандес Сампере от MPPM EK. “Ще отнеме няколко дни преди пазарите да оценят това, което Драги каза между редовете, но първата реакция е положителна. Това вероятно ще предизвика ръст на пазарите на акции”, допълва той-

Инвеститорите залагаха на допълнителни действия на ЕЦБ заради забавянето на глобалния растеж, което се отразява и на еврозоната.

Акциите на Orange SA поскъпнаха със 7,5% в днешната сесия, след като компанията повиши прогнозата си за годишната печалба.

Пазарната оценка на Logitech International SA скочи с 9,6%, след като компанията отчете по-добри от очакваното печалба и приходи.

Акциите на Pernod Ricard SA поскъпнаха с 5,2% също заради възходяща ревизия на прогнозата за печалбата за годината.

Същевременно пазарната оценка на Credit Suisse Group AG се понижи с 1,5%, след като Швейцария нареди на най-голямата банка в страната да държи капитал в размер на 5% от активите. Същевременно акциите на конкурента на Credit Suisse - UBS Group AG, поскъпнаха.

Акциите на Deutsche Bank AG поскъпнаха с 2,5%, след като запознати източници съобщиха, че компанията може да намали бонусите за инвестиционното си звено с почти една трета.

Акциите на Deutsche Wohnen поскъпнаха с 5,2%, след като стана ясно, че акционерите не са одобрили сливането с конкурента LEG и компанията се е отказала от плановете. Ръководството на Deutsche Wohnen обаче отхвърля и офертата на Vonovia за сливане, въпреки че тя се харесва на някои от големите акционери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 8 години
Е какви сигнали ? Те реагират първосигнално - ако утре сигнала е друг , за броени минути ще се обърнат .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 3
Stone_Kold
преди 8 години
балонът продължава да се надува след време ще се оправдават 4е не са знаели 4е пазарните механизми 4е нямало сигнали 4е не предполагали ала бала
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 8 години
посланието е ясно ако няма растеж ще го напе4атаме
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
Misho ILIEV
преди 8 години
Не само европейските. И американските, и американските...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
Сините камъни
преди 8 години
Колко лесно било!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
freegan
преди 8 години
Наздраве и от мен. Бях почнал да се изнервям шече:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още