IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ударите срещу Сирия повишиха рейтинга на Путин до рекордните 90%

Одобрението на руснаците на президента расте непрекъснато от пролетта на 2014 г.

12:41 | 22.10.15 г. 10
Ударите срещу Сирия повишиха рейтинга на Путин до рекордните 90%

90% от руснаците одобряват действията на своя президент Владимир Путин, показват последите проучвания на Руския център за проучване на общественото мнение, цитирани от агенция ТАСС.

Одобрението на Путин е рекордно високо и се обяснява с одобрението на руснаците на провежданата операция в Сирия и ударите на руската авиация върху позиции на терористи, обясняват експертите. Рейтингът на Владимир Путин расте на нива от над 80% още от 2014 година. Тогава влияние върху него имаха действията на руското правителство за анексирането на Крим.

Така руският президент е един от най-популярните политически лидери в световен мащаб. Външният министър на Русия Сергей Лавров вече обясни, че причината за това е водената от страната независима политика.

„Русия е целият ми живот. Не мога да си се представя извън Русия и за секунда и се чувствам свързан с руската земя и руския народ“, коментира емоционално през есента на 2014 година Владимир Путин, след като стана ясно, че одобрението на съгражданите му към него расте постоянно.

ТАСС припомня, че Владимир Путин дойде на власт през март 2000 година. Тогава той спечели предсрочните президентски избори (след оттеглянето на Борис Елцин, който официално го посочи за свой заместник – бел. ред) с почти 53% от гласовете на руските избиратели.

След два мандата на президентския пост той стана премиер на Русия, спазвайки текстовете в руското законодателство, забраняващо заемането на президентското кресло за повече от два мандата.

През 2012 година обаче беше направен нов прочит на текстовете, според който ограничението важи само за последователни мандати и Путин отново беше избран за президент на Русия, този път с 63,6% от гласовете на руснаците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

8
rate up comment 3 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 8 години
Бе мани го бай ти Тошо - никой не му е мерил рейтинга на него! По-страшното е, че и в Германия рейтингът на Путин е по-висок от на канцлерин Изперкел! Май там скоро десетки хиляди скандираха Merkel nach Sibirien, Putin nach Berlin!... а? Това видя ли го - беше преди 2-3 седмици?А дали некой смее да премери в УСА колко му е рейтинга на Путин, в сравнение с Обанго? Да нема изненадани... хихихи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 0
vaskodd
преди 8 години
Колко ли е бил рейтинга на бай Тошо по бай Тошово време? Близък до този на путин предполагам...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
"......а на Меркелица и на *** рейтинга е в канала" Защо ли? Къде са диктаторите ?==="Бившият президент на САЩ Джими Картър заяви във вторник в национално радио- шоу Thom Hartmann Program, че Съединените щати са се превърнали в олигархия. В страната процъфтява неограничено политическо подкупване, което е довело до пълно подкопаване на нашата политическа система заради подкупи от големи спонсори."И демократи и републиканци, казва Картър, гледат към тези неограничени пари като на голяма полза за себе си"https://***.youtube.com/watch?v=hDsPWmioSHghttps://***.youtube.com/watch?v=hDsPWmioSHg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
"... а на Меркелица и на *** рейтинга е в канала" "Да, сега границата е затворена, но един милион от тях са вече тук, а ние определено няма да бъдем в състояние да се избавим от тях.Досега броят на безработните в Германия беше 2,2 млн. души. Сега ще станат най-малко 3,5 милиона. Повечето от тези хора са без специални трудови умения, повечето от тях нямат никакво образование. Нещо повече, техните жени обикновено не работят изобщо. По моя преценка, на всеки десет жени една е бременна. Стотици хиляди от тях дойдоха с бебета и малки деца под шест години, много изтощени и недохранени. Ако това продължи и германците повторно отворят границите си, аз се връщам в Чехия. Никой не може да ме задържи тук, в тази ситуация, дори и да ни се удвои заплатата. Отидох в Германия, не в Африка или Близкия изток.Дори професорът, който ръководи нашето отделение, сподели с тъга, че му е неудобно да гледа чистачката, които за 800 евро чистят в продължение на години всеки ден в продължение на години..."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
Много скоро и германците ще плачат за Путин! :)))"Чешка лекарка подозира, че топлото посрещане на бежанците в Германия е платено от неправителствени организации!"Вчера в болницата обсъждахме ситуацията тук и в другите болници в Мюнхен. Клиниките не могат да се справят с извънредната ситуация и предпочитат да изпращат всички в болница. Много мюсюлмани отказват да бъдат лекувани от жени, а и ние, жените, отказваме да ходим при тези животни, особено от Африка. Отношенията между персонала и мигрантите вървят от лошо към по-лошо. От миналия уикенд, те постъпват в болниците, придружавани от полиция.Много [мюсюлмани] мигранти имат СПИН, сифилис, туберкулоза и екзотични болести, които ние, в Европа, не знаем как да лекуваме. Когато бъдат изпратени с рецепта в аптека, те не разбират, че трябва да плащат в брой. Това води до невероятни изблици, особено когато става дума за лекарства за деца. Те изоставят децата в аптеките с думите: Излекувайте ги сами!http://mejdu-redovete.com
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
ей ти го рейтинга на Маймунчев и Бабетията Obamas Approval Rating Hits 30-Month High of 51%, Poll Findshttp://time.com/4078675/obama-poll-rating-approval-high/Merkel Approval Rating Drops to Four-Year Low on Refugee Crisishttp://***.bloomberg.com/news/articles/2015-10-02/merkel-approval-rating-drops-to-four-year-low-on-refugee-crisis
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 5
michaelis12
преди 8 години
"България е целият ми живот. Не мога да си се представя извън България и за секунда и се чувствам свързан с българската земя и българския народ------------------------------------------------------------------------------------Добре а кога ше чуем ние от наще бандзови престъпници нещо такова като изказване .... ?!?! Мдам това сме го чували някога, че го бил казал някой си Дякона Левски или онзи дет го затреляли турците когато бил 28г. на някакъв Връх Вола .....Ей тука е тънката разлика между русините и ние, защото те не се пердашат за жълти стотинки кат нас ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 5
michaelis12
преди 8 години
глей батко на Диктатора е на 90% а на Меркелица и на *** рейтинга е в канала е що тъй нали там са "Демокрации" и не са Червени Диктатури ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още