IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания ще представи писмено исканията си към ЕС през ноември

Евродепутати предупреждават, че няма да приемат сделка на всяка цена

09:41 | 16.10.15 г. 2
Великобритания ще представи писмено исканията си към ЕС през ноември

Великобритания ще представи писмено предложенията си за реформи в Европейския съюз (ЕС) през ноември. За това се договориха премиерът на страната Дейвид Камерън и лидерите на държавите от ЕС на заседанието им, което се проведе късно снощи, съобщава Дойче Веле.

Европейските лидери изразиха разочарованието си, след като британското правителство не представи детайли по исканията си за реформи снощи.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Великобритания е необходимо да "изясни същността" на това, което иска от партньорите си от ЕС.

Камерън коментира, че ще бъда определени “четири жизненоважни области, където има нужда от промяна”. Той посочи, че очаква преговорите да продължат в навечерието на следващата среща на върха на ЕС, насрочена за 17 декември.

“Убеден съм, че можем да постигнем добра сделка за Великобритания”, допълни той.

Евродепутати предупредиха обаче, че няма да приемат предоговаряне на условията за членството на Великобритания в ЕС на всяка цена.

"Искаме Великобритания да остане в Европейския съюз, но не можем да го приемем на всяка цена. Това е много ясно", коментира Жозеф Дол, председател на Европейската народна партия (ЕНП), най-голямата политическа група в законодателния орган на ЕС.

Камерън все още не е определил дата за референдума за членството на Великобритания в ЕС, който обеща да бъде проведен до края на 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
ratten
преди 8 години
тия са гръцки номера ли ще ни въртят?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
ratten
преди 8 години
тия са гръцки номера ли ще ни въртят?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още