IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАТО се събира да обсъди руската военна намеса в Сирия

Великобритания ще разположи свои войски в Балтийските държави заради украинския конфликт

09:44 | 08.10.15 г. 12
НАТО се събира да обсъди руската военна намеса в Сирия

Военната намеса на Русия в Сирия ще е основна тема на разговор на министрите на отбраната на държавите от НАТО, които ще се срещнат в Брюксел, съобщава ВВС.

Очаква се министрите да преразгледат и някои мерки, въведени в началото на конфликта в Украйна.

Очаква се Алиансът да изрази солидарността си с Турция, която в края на миналата седмица алармира, че руски военни самолети са нарушили въздушното пространство на страната.

Очаква се също така британският военен министър Майкъл Фалън да обяви, че страната му ще разположи свои войски в Балтийските републики.

Русия – съюзник на сирийския президент Башар Асад, започна своята въздушна кампания преди седмица. Москва отрича твърденията, че атакува опозицията на Асад и твърди, че поразява цели на “Ислямска държава”.

Вчера Кремъл започна и ракетен обстрел от Каспийско море.

Руското външно министерство съобщи, че Москва е склонна да установи контакт със Свободната сирийска армия – бунтовническа групировка от западните райони на Сирия, с която да обсъди борбата срещу “другите терористични групи”.

Междувременно американският министър на отбраната Аш Картър, който също ще присъства на срещата а НАТО, обяви, че САЩ няма да си сътрудничат с Русия. “Смятаме, че Русия има грешна стратегия. Тя продължава да поразява цели, които не са на “Ислямска държава”, коментира той.

Ако британският военен министър Майкъл Фалън обяви разполагането на войски в Балтийските държави, Великобритания ще се присъедини към Германия и САЩ, които вече имат военен персонал в региона в опит да укрепят източната граница на Алианса от руската агресия, отбелязва FT.

Това решение със сигурност няма да се посрещне добре от Москва. Русия отдавна обвинява НАТО, че разширява сферата си на влияние и се опитва да милитаризира територии по границата си.

По времето на предишния парламент Великобритания намаляваше военното си присъствие в чужбина. Армията на страната претърпя и драстични съкращения, а правителството взе решение да затвори окончателно свои бази в Германия, връщайки у дома около 20 хил. войници.

Британският военен министър ще обяви и планове за разширяване на мисията за обучение на украинските въоръжени сили. В момента има около 75 британски военни инструктори в Западна Украйна, които са обучили около 1 600 военни. Още през август Фалън съобщи, че капацитетът на проекта ще бъде удвоен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

10
rate up comment 4 rate down comment 0
Bones57
преди 8 години
Тц..тц....Тъй ли "господин мизантроп"??? А когато работодателите ти от САЩ разбомбиха една сюрия държави, което доведе до --- ЦИТИРАМ ТЕБ --- "Не може половината свят да страда и хиляди да измират и история на хиляди години да се разрушава" ЩО НЕ РЕВА с крокодилски сълзи, а ми се радваше както квартална *** на нов ***???Аман от вас, НПО *** скапани!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 1 rate down comment 4
misanthrope
преди 8 години
Tия големи промени ги слушам от болни хора като тебе вече 20 год. Това е играно и във Виетнам, и в Афганистан и в Куба ако щеш и Русия и САЩ трябва да са много *** ако не са осъзнли, че нищо добро за никого не следва от подобни кретении, но пък *** им се кефят и се готвят за промени
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
Кат гледам са ги почнали и Китай ... едни Американски кораби в Китайско море да обяснят на Китай, че Морето фактически е "Американско Море" и името му е сгрешено в Wikito ...... и им принадлежи по закона на Фараона на Сашови .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
"Великобритания ще разположи свои войски в Балтийските държави заради украинския конфликт"===Великобритания по добре е да разположи повече инвестиции и да заложи на икономическия просперитет на тези държави, а не да ги разглежда просто като завладяни територии , плацдарм за военни действия с цел завладяване на нови територии. Добре би било и да помага и при залавянето и предаването на правосъдието на ПРЕСТЪПНИЦИ /вкл. политици/ грабещи собствените си държави/държави съюзници/ вместо да се възползва и дели с тях откраднатото! Така по би им гарантирала безопасност. Същото важи и за България даже в по голяма степен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 0
Bones57
преди 8 години
И само да вметна. На всички е ясно, че ИД бе създадена от САЩ, СА и марионетките им в Европа, така че да ми говориш за коалиция по направление на нейните създатели и сегашните унищожители само по себе си говори за каква каша става дума в главата ти. А коалиция вече има и тя е Иран, Ирак, Сирия, Китай и Русия. Жалко за избитите цивилни, но краварите освен да избиват цивилни, друго не могат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 0
Bones57
преди 8 години
Ххахаххаааа.....Ама ти сериозно ли??? Краварите и руснаците ще маршируват заедно викаш, че и УДОБЕН за всички лидер в Сирия ще си сложат, а после ще управляват мирно, тихо и щастливо????Изтрий си гурливите очи момче и осъзнай, че това което се случва в момента е репетиция за големи промени в световен мащаб и тези промени не включват любимите ти работодатели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 6
misanthrope
преди 8 години
Айде бе О! Бама, разберете се с Владко, Асад получава убежище в Масква, Русия си запазва базите и влиянието, опозицията и армията заедно с руската и американската армия смазват ИД, после на едни дирижирани демократични избори се избира лидер, който ви слуша и толкова. Хайде че хорицата в Сирия вече им се ... мамата, а и на Европа и се .. мамата. Не може половината свят да страда и хиляди да измират и история на хиляди години да се разрушава, що вие си мерите.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 2
bgMan
преди 8 години
Хаха. Точно така е. Само си търсят поводи да се събират заедно, може и оргии да си правят след това, знам ли. Така си повдигат бойния дух, щото нямат друго за повдигане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 3
Bones57
преди 8 години
Добре е да се съберат, че да си пореват малко. Групова терапия един вид....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
Не бих ги съветвал ахангличаните да праат такива работи, да не стане и с жалкия им гаден остров същата работа ....https://***.youtube.com/watch?v=4F0D0ObhREE
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още