IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските индекси приключиха търговията разнопосочно

Инвеститорите очакват решението на Федералния резерв на САЩ

20:20 | 17.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Европейските акции приключиха днешната сесия разнопосочно, а инвеститорите останаха в очакване на решението на Федералния резерв на САЩ за покачването на лихвените проценти, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 не успя да запази ръста си, завършвайки със спад от около 0,1%. Лондонският FTSE 100 приключи търговията с 0,7% надолу, докато германският DAX приключи деня почти без промени. От своя страна френският индекс CAC завърши с 0,2% нагоре.

Световните пазари са нащрек за най-новото решение на Фед, което ще стане ясно по-късно днес. Решението за паричната политика на Федералния резерв е чакано от известно време, а инвеститорите и икономистите са разделени по въпроса дали в крайна сметка ще се стигне до вдигане на лихвените проценти за първи път от девет години насам.

Повечето азиатски индекси отбелязаха ръст, подпомогнати от резултатите на Wall Street. Това помогна на японския Nikkei 225 да нарасне, но китайските акции не успяха да задържат ръста си и затвориха на червено.

Холандският телеком гигант Altice обяви, че ще придобие телевизионния кабелен оператор Cablevision Systems за 17,7 млрд. долара, като новината беше потвърдена и от двете компании в рамките на деня.

Цената на акциите на Altice скочи с над 11% след новината, но завърши търговията с ръст от само 0,7%.

Тази сделка идва след като SABMiller потвърди, че белгийският гигант Anheuser-Busch InBev е информирал листнатата във Великобритания фирма, че планира да я придобие.

Испанските банки получиха тласък, след като се радваха на положителни коментари от инвестиционните банки. HSBC повиши рейтинга на Banco de Sabadell, което изпрати цената на акциите на банката с 6,3% нагоре. Това изстреля акциите на Bankia с 9,2%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още