IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕС ще има извънредна среща на върха заради мигрантската криза

Основните опоненти на задължителните квоти са Унгария, Чехия, Словакия, Румъния и Полша

18:03 | 17.09.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕС ще има извънредна среща на върха заради мигрантската криза

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск свика лидерите на страните от ЕС на извънредна среща на 23 септември, сряда, за да обсъдят миграцията и предложената схема за презаселване в страните от съюза на 120 000 души, искащи убежище, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В понеделник вътрешните министри от ЕС не успяха да постигнат съгласие по предложените от ЕК квоти за приемане на мигранти. 

Туск съобщи днес чрез Twitter, че свиква среща на върха на ЕС на 23 септември от 18 ч. централноевропейско време (19 ч. българско време), която ще е посветена на бежанската криза.

Във вторник, 22 септември, министрите на вътрешните работи на 28-те отново ще обсъждат плана за задължителните квоти, който днес бе подкрепен от Европейския парламент.

Основните опоненти на задължителните квоти са Унгария, Чехия, Словакия, Румъния и Полша. Според тях планът ще привлече в Европа нови имигранти, които ще създадат проблеми в обществата им, несвикнали с имиграция в такива мащаби.
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 31.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
ing5roff
преди 8 години
Ами ний де сме бе ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още