IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия ще приеме допълнително 31 хил. бежанци от Унгария, Гърция и Италия

От години работим за живот и движение без огради и забрани в Европа, припомни Жан-Клод Юнкер в критика срещу ограниченото движение на бежанците

15:03 | 06.09.15 г. 3
Германия ще приеме допълнително 31 хил. бежанци от Унгария, Гърция и Италия

Германия ще приеме допълнително над 31 хил. бежанци, които се намират на територията на Унгария, Гърция и Италия. Това е повече от всяка друга страна в ЕС, отбелязва Welt am Sontag. Германия вече се съгласи да приеме 40 хил. от бежанците, пристигнали в трите страни. 

На второ място се нарежда Франция (24 хил. бежанци) и Испания (почти 13 хил. бежанци). .

Днес управляващата коалиция в Германия се събраха, за да обсъдят обстановката в страната в следствие на растящата бежанска вълна. Коментарите са, че партньрите на Меркeл са критично настроени към увеличения брой на чужденците в страната, пише РИА Новости.

Само тази нощ на гарата в Мюнхен са пристигнало 2000 чужденци. Страната обаче ще приема само бежанци от военни конфликти, но не и икономически мигранти.

Междувременно председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер посочи пред германското издание Bild am Sontag, че ще работи срещу политиката на ограниченото движение на бежанците в ЕС.

„Ако хора търсят убежище в Европа, това не основание за някого да поставя под въпрос съществуването на Шенген”, каза той и допълва, че от десетилетия в Европа работят да няма живот и предвиждане зад огради и забрани.

От началото на годината в Европейския съюз са влезли около 350 хил. чужденци. Основните точки, през които те влизат в общността, са Гърция и Италия. През миналата нощ е имало и нови сблъсъци между полицията и бежанците на гръцкия остров Лесбос. Чужденците недоволстват срещу бавната процедура по регистрацията им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 24 rate down comment 1
alexx
преди 8 години
Стига с тези бежанци. В момента в който са избягали в сигурна страна, където няма военни действия, и се опитват да отидат в богата държава заради по-висока заплата или за социални помощи, то те са вече икономически емигранти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 28 rate down comment 3
serafima
преди 8 години
Голямата екскурзия ......С любезното съдействие на САЩ.Европо, Европо, на чий стан тъчеш ? Не се ли усещаш какво ти се готви?И какво ще остане от теб, ако продължаваш да тъчеш на този стан и береш плодовете на сляпото си задокеанско послушание?Характерно за имигрантските държави като САЩ, Австралия и други е, че първи отиват мъжете. По-късно към тях се присъединяват жени и деца. Затова 100 от тези бежанци повличат след себе си хиляди.От друга страна не ми изглежда нормално да си зарежеш жената, децата, родителите на произвола на ИДИЛиите и коалиционното бомбене.Ако Германия има да избива комплекси от времето на хитлеризма, това си е техен проблем. Но съм сигурна, че ще им се случи не това, което искат при вече живеещо население от над 5 милиона мюсюлмани там, от воплите на Меркел нееднократно, че моделът на мултиколтурализма се провали и т.н. Но да не ни задължават да правим неща против нашите разбирания!!! Моля, моля!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още