IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Служителите в лондонското метро започват 24-часова стачка

Стачката е срещу въвеждането на денонощен режим на работа на подземната железница през уикендите

18:00 | 05.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Служителите на лондонското метро преустановяват работа за 24 часа. Те ще стачкуват срещу въвеждането на денонощен режим на работа на подземната железница през уикендите.

Синдикатите настояват плановете за денонощна работа да бъдат замразени и заплашват с разширяване на протеста, ако исканията им не бъдат удовлетворени. Заради стачката властите в Лондон са предоставили допълнителни автобуси за удобство на пътуващите. Те настояват за поемане на допълнителните смени да бъдат наети още хора, тъй като в противен случай ще пострада балансът между работата и личния им живот.

Машинисти обвиниха оператора на метрото London Underground в липса на гъвкавост за подобряване на условията им на труд. Компанията твърди, че е предложила повишение на заплатите и бонуси за компенсиране на промените в трудовите графици.

Подобна стачка вече беше проведена на 8 юли, когато метрото спря напълно работа - за първи път от 13 години. Задръстванията бяха гигантски, а малкият бизнес, с изключение на такситата и велосипедите под наем, отчете загуби за около 300 млн. паунда, предава Ройтерс.

Междувременно кметът на града Борис Джонсън отхвърли възможността да бъдат предложени повече пари за разрешаване на спора.

Джонсън критикува синдикатите, определяйки като „щедро“ направеното предложение за компенсиране на служителите заради нощните услуги. Той заяви, че няма да разреши отпускане на повече пари и отказа да се срещне със синдикалните лидери.  

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още