IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси се оцветиха в червено

Акциите на швейцарските компании постигнаха най-добри резултати след вълна от положителни корпоративни отчети

19:40 | 23.07.15 г. 2
Европейските индекси се оцветиха в червено

Европейските индекси приключиха търговията в четвъртък с понижения на фона на вълна от корпоративни отчети в региона.

Паневропейският индекс Stoxx 600 се понижи с около 0,5%, след като инвеститорите се запознаха с разнопосочните резултати на някои от най-големите европейски компании, съобщи CNBC.

На големите борси в Европа борсите затвориха с леки понижения, като британският индекс FTSE 100 загуби 0,2% от стойността си.

Германският DAX изтри около 0,1 на сто, но френският CAC успя да излезе на положителна територия, като записа ръст от 0,1 на сто.

Акциите на швейцарските компании постигнаха най-добри резултати сред европейските книжа, като поскъпнаха с 1% след поредица от положителни корпоративни отчети за второто тримесечие.

Цената на акциите на Credit Suisse се покачи с близо 7%, след като тримесечната печалба на компанията надхвърли очакванията, но впоследствие загуби част от ръста и приключи сесията с повишение от 6,2%.

Книжата на ABB също поскъпнаха, с около 1,7 на сто, след съобщението за по-висока нетна печалба от прогнозите.

Акциите на Pearson поскъпнаха с 2,7%, след като издателството потвърди, че продава Financial Times Group на японската Nikkei Inc. за 844 млн. паунда (1,3 млрд. долара), след което затвориха с повишение от малко над 2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:34 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още
Финанси виж още