IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шойбле: 15 държави подкрепяха твърдите позиции на Германия спрямо Атина

Никога не сме говорили за Grexit, а за възможност Гърция сама да реши временно да излезе от еврозоната, твърди германският финансов министър

18:14 | 18.07.15 г. 5
Автор - снимка
Създател
Шойбле: 15 държави подкрепяха твърдите позиции на Германия спрямо Атина

По време на преговорите в Брюксел твърдата позиция на Германия по отношение на Гърция беше подкрепяна от 15 страни, заяви германският финансов министър Волфганг Шойбле в интервю за сп. "Шпигел", цитирано от ТАСС.

"Ние никога не сме говорили, че Гърция трябва да излезе от еврозоната, ние просто споменахме за възможността Атина сама да вземе решение за таймаут (временно излизане от еврозоната - бел. ТАСС), заяви Шойбле, пише БТА.

"В хода на решаващия кръг преговори позицията на германската страна подкрепяха 15 страни, само Франция, Италия и Кипър (които се стремяха на всяка цена да задържат Гърция в еврозоната- бел.ТАСС) бяха на друго мнение", добави германският финансов министър.

Що се отнася до новата програма за помощ на Гърция, Шойбле отбеляза, че "по същество нейните условия бяха договорени още през 2010 година, но, за съжаление, просто не бяха осъществени".

"Икономиката и обществото в Гърция досега не се движеха в тази посока, в която бихме искали", посочи германският финансов министър.

"Проблемът е в следното: в продължение на пет години "лекарството" не беше приемано така, както е предписано. Затова сега първо трябва да се осъществи това, което отдавна беше договорено", поясни той.

По думите на Шойбле гръцкият премиер Алексис Ципрас "е уверил, че ще осъществи програмата, макар и да не вярва в нея".

Случващото се в Гърция можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 0
pecan
преди 8 години
Възможно ли е психически болни хора като крас да не бъдат допускани до форума ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 15
крас
преди 8 години
МРЪСЕН ФРИЦ!ЗАВЪРТЯХТЕ ГЪРЦИЯ ПО ДЪЛГОВАТА СПИРАЛА. ПОВЕЧЕ ОТ 85% ОТ ТЕГЛЕНИТЕ ЗАЕМИ ОТИВАТ ПО СМЕТКА НА КРЕДИТОРИТЕ , А САМО 15% ОСТАВАТ В ГЪРЦИЯ!ГРЪЦКИТЕ БАНКИ СА ВЪВ ФАЛИТ И ЗА ТОВА НОСИ ОТГОВОРНОСТ не гръцкото ПРАВИТЕЛСТВО И ДЪРЖАВА , а ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА ЕЦБ ЗА ГЪРЦИЯ - "Независимата" Национална банка на Гърция ТАКА ОТГОВОРНОСТИТЕ СЕ ПРЕХВЪРЛЯТ ОТ БОЛНАТА НА ЗДРАВАТА ГЛАВА!ВСЪШНОСТ НИЩО НОВО - така беше и при нас с КТБ. Вместо "независимато" БНБ "спасяването на фалиралата КТБ *** поето от ДЪРЖАВАТА и ПРАВИТЕЛСТВОТО!!ЗАЩО ДА НЕ СТАВА, КАТО ИМА *** НАРОД ДА ПЛАЩА ГРАБЕЖА НА ЧАСТНИТЕ БАНКОВИ ПИРАМИДА ИЗТОЧЕНИ ОТ СОБТВЕНИЦИТЕ ИМ.Така е в България , така ще е и в Гърция!Тедаже с РЕФЕРЕНДУМ УЗАКОНИХА ДЪЛГ КОЙТО НЕ Е ДЪРЖАВЕНИзглежда са по *** и от нас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 8 години
Гърция беше първата спасявана страна , поради което бяха допуснати грешки .Надявам се сега да се компенсират .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 8 години
"Що се отнася до новата програма за помощ на Гърция, Шойбле отбеляза, че "по същество нейните условия бяха договорени още през 2010 година, но, за съжаление, просто не бяха осъществени".Всичко съвпада . Включително и факта , че предишното правителство се наложи да бъде сменено именно поради тази причина . Обема на приватизационния фонд и програмата за 86 милиарда където дефакто не се отпущат нови средства . Надявам се все пак закъснението да се калкулира в програмата .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 2
The Big One
преди 8 години
Стана ясно едно.Всичко ще се оправи в ЕС.Първо обаче трябват катаклизми.Да си минем по реда.Тя една държава не се гради ей така, с магическа пръчка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още