IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Eвроборсите под натиск в очакване на референдума в Гърция

Единствено търговията в Лондон затвори на положителна територия в четвъртък

19:50 | 02.07.15 г. 2
Eвроборсите под натиск в очакване на референдума в Гърция

Европейските индекси затвориха с понижения в четвъртък, като инвеститорите останаха в очакване на широко обсъждания в последните дни референдум в Гърция през уикенда.

Общоевропейският бенчмарк Stoxx 600 затвори със спад от 0,4 на сто, клатушкайки се между ръстове и понижения през по-голямата част от сесията.

Междувременно гръцкият фондов пазар продължи да бъде затворен.

Преговорите между Гърция и нейните кредитори са блокирани до провеждането на референдума тази неделя, когато гърците ще гласуват дали да бъдат приети предложенията на ЕС и МВФ, които включват редица мерки за строги икономии.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас призова гърците да отхвърлят предложения спасителен план в телевизионно обръщение към нацията в сряда вечерта.

Същевременно председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум посочи, че няма да има по-нататъшни дискусии относно предлагането на кредити за Гърция преди провеждането на референдума.

На макроикономическия фронт на Стария континент броят на безработните в Испания спадна с 2,25% през юни на месечна база.

Книжата на BP затвориха с 4,5 на сто ръст, след като британският енергиен гигант постигна споразумение за близо 19 млрд. долара с властите в САЩ във връзка с разлива на петрол в Мексиканския залив през 2010 г.

Капитализацията на Serco нарасна с 4,4%, след като британската аутсорсинг компания съобщи, че резултатите ѝ до този момент на годината са "малко по-добри от очакваното".

Същевременно акциите на Electrolux спаднаха рязко с над 10 на сто, след като Министерството на правосъдието на САЩ заведе дело срещу компанията за придобиването на звеното за производство на електрически уреди на GE.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
abdul
преди 9 години
Референдума е вот на доверие, мани ги тия договори, предложения..Ако вот-а е "ДА", правителството подава оставка, тъй че това си е вот на доверие към кабинета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
lilivan
преди 9 години
"Гръцкият премиер Алексис Ципрас призова гърците да отхвърлят предложения спасителен план" в телевизионно обръщение- лъжеш като *** (и не само ти)Трябва да кажеш ТОЧНИЯ ВЪПРОС за референдума т.е. за како точно ПРЕДЛОЖЕНИЕ става дума НАРОДА ДА ОТХВЪРЛИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още