IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Air France отрече слуховете за големи съкращения на персонала

В медиите се появи информация, че компанията планира да съкрати 3000 позиции

19:49 | 26.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Air France обяви, че продължава преговорите с работниците и служителите си за съкращаването на разходите, отричайки слуховете, че ще премахне още 3000 позиции, включително пилотски, пише Bloomberg.

Френското подразделение на Air France KLM Group води преговори със стюардеси и с наземния си персонал и ще разкрие плановете си след приключването на натоварения летен сезон, обявиха от авиокомпанията в имейл, отговаряйки на въпрос на вестник “Le Monde”.

“Air France официално отрича информацията, публикувана тази сутрин в пресата”, посочва превозвачът. “Тъй като се движим към пиковия период на летните туристически пътувания, който е от особено значение за нашите резултати за 2015 г., всички ние сме мобилизирани да предоставим най-доброто обслужване на клиентите си”.

Борейки се да се върне към печалбата след четири години загуби, компанията този месец разкри, че планира да намали броя на дестинациите, до които пътува, и заяви, че може да отложи част от доставките на самолети, докато преговорите с профсъюзите за намаляването на разходите продължават.

Базираната в Париж компания проучва и изискванията за флота си и обясни, че може би ще забави купуването на нови самолети. Превозвачът съкрати повече от 7500 работни места за период от три години, като част от големия си план, който има за цел да я направи по-конкурентоспособна, така че да отговори на компании като Deutsche Lufthansa AG, British Airways и на превозвачите от Персийския залив като Emirates.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още