IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските борси светнаха в червено

Ирландската авиокомпания Ryanair добави над 5% след отчитането на 66% скок на годишната печалба

19:04 | 26.05.15 г.
Европейските борси светнаха в червено

Европа пазари увеличиxa загубите си във вторник, след като инвеститорите реагираха на корпоративните отчети и опасенията, че Гърция най-вероятно няма да успее да погаси вноската по дълга към Международния валутен фонд.

Общоевропейският бенчмарк Euro Stoxx 600 отчете понижение с 0,85 на сто, тъй като всички големи борси на континента затвориха с отстъпления.

Ирландската авиокомпания Ryanair добави над 5 на сто, след като отчете 66% скок на годишната печалба. Резултатът стимулира и други компании от сектора, като EasyJet, която нарасна с 1,5 на сто.

Междувременно акциите на FLSmidth поскъпнах с почти 4%. Датската компания обяви, че ще строи завод за цимент във Виетнам.

Капитализацията на италианския кредитор BMPS нарасна с почти 15%, след като ден по-рано дружеството обяви увеличение на капитала.

Ръстовете на част акциите не успяха обаче да изпратят водещите борси в Европа на зелено на фона на продължаващите събития около гръцкия дългов въпрос. Страната се нуждае от спешна помощ за погасяване на заем, дължим на МВФ през следващата седмица.

Централната банка на Унгария намали основната лихва до ново рекордно ниско дъно в опит да сложи край на дефлацията, продължаваща вече 8 месеца. Централните банкери смъкнаха двуседмичната депозитна лихва до 1,65% от 1,8%, като понижението е третото с 15 базисни пункта в последните няколко месеца. То съвпадна с прогнозите на всички 19 анкетирани от агенцията икономисти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още