IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва разследва контрабанда на месо от Германия

От края на април Русия забрани реекспорта на растителна продукция от България заради подозрения за фалшифициране на документите по вноса

13:21 | 17.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Москва разследва контрабанда на месо от Германия

Над 13 тона месо от Германия е било задържано Астраханска област в Русия, съобщава руската информационна агенция ТАСС. Месото е влязло в страната през руско-казахстанската граница и е било превозено в камиони с руска регистрация. Пратката съдържа над 5 тона говеждо месо и повече от 7 тона свинско месо. 

На същия граничен пункт през април беше задържана и контрабандна пратка ябълки от Полша, уточнява още агенцията.

Припомняме, че от август 2014 година Москва забрани вноса на селскостопански продукти и храни от страните от ЕС. От тогава митническите власти периодично съобщават за задържани пратки с контрабандни стоки и преправени документи за реекспорт.

Заради съмнителни доставки вече е забранен реекспортът на растителна продукция от България

В края на април службата по ветеринарен и фитосанитарен контрол в Русия (Россельхонадзор) върна три партиди ябълки или общо 63,5 тона плод на България, посочвайки че документите за произход (от Мароко) са фалшифицирани.

Именно тази проверка провокира руските власти да забранят износа на продукция от трети страни от страната ни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още