IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролната индустрия в Русия е основната мишена на Запада, смята Медведев

Секторът е важен източник за пълнене на руската държавна хазна

18:50 | 17.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Петролната индустрия в Русия е основната мишена на Запада, смята Медведев

Руската петролна индустрия се е превърнала в основната мишена на Запада, смята руският премиер Дмитрий Медведев. Според него зад  забраната за продажба на оборудване за добив на петрол и природен газ за руски компании се крият политически борби, пише руската информационна агенция ТАСС.

Въпреки тази ситуация петролната и газовата индустрия ще остане важен източник за пълнене на руската държавна глава, коментира Медведев. Той допълни, че това има своите плюсове и минуси и затова правителството работи за намаляване на зависимостта на руските финанси от петролната индустрия и насочването им към по-балансирана основа.

Руският премиер посочи още, че много от оборудването да добиване на суровините се внася от чужбина, защото руските предприятия не могат да предложат конкурентни решения.

„Заради понижението на цените на петрола на световните пазари и девалвацията на рублата компаниите преосмислиха плановете си за инвестиции в оборудване”, допълни още Медведев.

За него обаче тази ситуация дава възможност за развитие руската индустрия, която да замени вноса на продукти. „В последната година с подкрепата на държавата са били разработени редица технически методи, модели на оборудване, които не отстъпват на вносните аналози”, допълни още руският премиер.

Отпуска се финансиране за такива проекти, разработвани от редица институти в Русия, обясни Медведев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 9
Lucifer
преди 9 години
никой не може да победи Русия освен.....гърците...и май западът е на път да изпробва това ужасно и безпощадно биологично оръжие наречено - сиртаки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още