IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Санкциите "изядоха" половината от оборота на Siemens в Русия

Край летището в Донецк отново избухнаха боеве, което поставя под въпрос изпълнението на споразуменията в Минск

14:53 | 12.04.15 г. 4
Санкциите "изядоха" половината от оборота на Siemens в Русия

Заради санкциите на Запада оборотът на Siemens в Русия е с 50% по-малък, отчете директорът на компанията Джо Кезер, цитиран от руската информационна агенция ТАСС.

„Деловите отношения с Русия като цяло силно пострадаха”, коментира той в интервю за днешния брой на Bild am Sonntag. Кезер е категоричен, че трябва да се води диалог с Русия, за да бъде решен проблемът.

Междувременно външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер коментира в интервю за Welt am Sonntag, че санкциите на Запада срещу Русия са въведени заради конфликта в Украйна и ще зависят от изпълнението на споразумението от Минск.

„Топката лежи в полето на Москва”, каза той и допълни, че Западът прави всичко за изпълнението на споразуменията, постигнати в Минск. Следващият понеделник в Берлин външните министри от т.нар. "нормандската" четворка (Франция, Русия, Германия и Украйна) ще обсъдят следващите стъпки по споразуменията.

"Не може да има военно решение на този конфликт", категоричен е Щайнмаейер.

ТАСС обаче съобщава за нарушение на договорките между Украйна и Русия в сутрешните часове на 12 април. Тогава е имало бой между украински военни и опълченци от самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР).

Това е станало в района на летището край Донецк, допълва още агенцията като се позовава на съобщения на Министерството на отбраната на ДНР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Иван3
преди 9 години
Не е вярно, че всички губят от санкциите. Губят само ЕС и Русия. Печелят САЩ и Китай. Това е целта на САЩ, , Европа да послужи за жертвено агне срещу руснаците,главната спирачка на американците за световната им хегемония. Губим ние-печелят те.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Grosss
преди 9 години
Сега кой е виновен ,че се бият на летището в Донецк и се нарушава примирието?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още