IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна е предплатила за доставките на газ до 15 март

"Нафтогаз Украйна" обаче се оплака от намаляването на потока

12:16 | 10.03.15 г. 1
Украйна е предплатила за доставките на газ до 15 март

Украйна е предплатила за доставките на руски газ и парите ще стигнат до 15 март, съобщи официалният представител на руската газова компания „Газпром“ Сергей Куприянов, цитиран от агенция ТАСС.

Украинската газова компания „Нафтогаз“ преведе на „Газпром“ 15 млн. долара на 6 март. Но въпреки това на 8 март Киев официално се оплака от намаляването на доставките на газ от 23 млн. куб. метра до 8,4 млн. куб. метра.

Говорител на украинската компания посочи, че за март „Нафтогаз“ е превела 30 млн. долара за покупката на природен газ. Всеки транш от 15 млн. долара обезпечава доставката на 46 млн. куб. метра газ, обясни още Алена Осмоловская, цитирана от РБК.

ТАСС припомня още, че Украйна е заявила, че ще купува газ от Русия в зависимост от атмосферните условия през март. Целта е изпълнението на плановете на Киев да съкрати дела на руския газ.

Припомняме, че на 4 март руският президент Владимир Путин коментира, че предплатеният от Украйна природен газ ще стигне за „точно две денонощия“. Тогава той препоръча на премиера Дмитрий Медведев съвместно с представители на „Газпром“ да потърсят решение и да не се стига до „никому ненужния конфликт от преди няколко години“.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още