IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Понижения за европейските акции

Книжата на френския мобилен оператор Orange спаднаха с 6% след информациите, че конкурентът му Iliad може да започне нова ценова война

18:56 | 09.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Понижения за европейските акции

Акциите на Стария континент като цяло се понижиха в днешната сесия на фона на спекулациите, че силният доклад за заетостта в САЩ от петък ще накара Фед скоро да вдигне лихвите, предава CNBC.

Общоевропейският индекс Euro Stoxx 600 се понижи с 0,3%. Германският DAX прибави 0,2%, но британският FTSE-100 и френският CAC 40 спаднаха съответно с 0,5% и 0,6%.

„Очакванията за вдигане на лихвите в САЩ през лятото се засилиха“, коментират Мариус Паун и Джонатан Сюдериа, дилъри в Capital Spreads.

Днес ЕЦБ започна програмата си за изкупуване на облигации на стойност 1 трлн. евро. Тази вечер пък министрите от Еврогрупата ще обсъждат плановете на Гърция за реформи, в замяна на които страната получи удължаване на спасителната програма. Гръцкият финансов министър Варуфакис заяви, че ако те бъдат отхвърлени, Гърция може да проведе референдум или предсрочни избори.

Акциите на френския мобилен оператор Orange спаднаха с 5,7% след информациите, че конкурентът му Iliad може да започне нова ценова война във Франция.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още