IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцария разшири санкциите срещу Русия

Берн също удължи старите ограничения, подобно на ЕС и САЩ

09:02 | 07.03.15 г.
Швейцария разшири санкциите срещу Русия

След Европейския съюз (ЕС) и САЩ и Швейцария удължи санкциите си срещу Русия заради ситуацията в Украйна, съобщава руската информационна агенция ТАСС.

Берн освен това разшири “черния” си списък с още 28 физически и юридически лица. Решението влезе в сила незабавно (от 18 ч. местно време на 6-ти март).

Швейцария реши през март миналата година да не се присъединява към санкциите, които ЕС наложи на Русия заради кризата в Украйна, но изрази готовност да избегне тяхното подкопаване. Въпреки че не е член на Европейския съюз, страната е свързана с ЕС със споразумения относно търговията и други икономически сектори.

"С оглед на ситуацията в Украйна и следните решения, взети от ЕС, днес Федералният съвет реши да разшири своите мерки за предотвратяване заобикалянето на международните санкции", съобщи Държавният секретариат за икономика (SECO).

В списъка влизат депутатът от руската Дума и популярен изпълнител Йосиф Кобзон, първият зам.-министър на отбраната на Русия Аркадий Бакин и зам.-министърът на отбраната Анатолий Антонов.

На лицата в списъка им е забранено да встъпват в нови бизнес отношения с финансови посредници в Швейцария.

Страната е популярна дестинация за елита на Русия и не е склонна да предприема по-сериозни стъпки, защото се опасява да не наруши неутралитета си, както и от щети, свързани с търговските връзки с Москва, пише Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още