IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Повишения за европейските акции

Общоевропейският индекс Euro Stoxx 600 прибави 0,2% в петъчната сесия

19:31 | 20.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Повишения за европейските акции

Акциите на Стария континент като цяло се повишиха в петъчната сесия, като общоевропейският индекс Euro Stoxx 600 се покачи с 0,2%, предава CNBC.

Германският DAX и британският FTSE-100 нараснаха с по 0,4% до съответно 11 051 и 6 915 пункта, докато френският CAC 40 отстъпи с 0,1% до 4 831 пункта.

Финансовите министри от еврозоната пристигнаха в Брюксел за нов кръг от дискусии около дълговете на Гърция.

Гърция трябва да остане в еврозоната, заявиха днес в Париж германският канцлер Ангела Меркел и френският й домакин, президентът Франсоа Оланд, но според немското списание Der Spiegel ЕЦБ се подготвя за Grexit, като провежда симулации за все по-възможния гръцки изход от еврозоната.

Икономическите новини от деня показаха, че производствените цени в Германия са спаднали още през януари, увеличавайки опасенията, че еврозоната върви към дефлационна спирала.

Бизнес активността във валутния блок обаче се е покачила до 7-месечен връх през февруари, показаха предварителните данни на Markit Economics. Новината е знак, че икономиката на региона се подобрява леко.

Състоянието на британските публични финанси пък се е подобрило през януари, като хазната отчете най-големия си месечен излишък от седем години.

Акциите на Kingfisher се понижиха с близо 2%, след като Barclays и Bank of America Merrill Lynch снижиха оценката си за книжата на търговеца на дребно, което се отрази и на сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още