IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на Banco Santander нарасна със 70%

Испанската банка очаква печалба за 2014 г. в размер на 5,8 млрд. евро

09:32 | 03.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната печалба на Banco Santander нарасна със 70%

Испанският кредитор Banco Santander SA оповести нетна печалба за четвъртото тримесечие на 2014 г. в размер на 1,46 млрд. евро, или с близо 70 на сто повече спрямо година по-рано, съобщава The Wall Street Journal.

В периода октомври-декември 2013 г. печалбата на банката бе в размер на 864 млн. евро. Прогнозите на експертите за изминалото тримесечие пък бяха за равнище от 1,45 млрд. евро.

Нетната печалба за четвъртото тримесечие на 2013 г. е преизчислена поради счетоводни промени, включващи приноса на дружеството към Испанския депозитен гаранционен фонд, изтъкнаха от Santander.

Santander, най-големият кредитор в еврозоната по пазарна стойност, съобщи, че нетните му приходи за изминалото тримесечие са достигнали 7,71 млрд. евро в сравнение с 6,93 млрд. долара година по-рано. Анализаторите, анкетирани от доставчика на данни FactSet, прогнозираха равнище от 7,6 млрд. евро.

Испанската банка, която разполага с подразделения в множество страни, в това число Бразилия и Великобритания, сигнализира на инвеститорите и анализаторите, че очаква да публикува нетна годишна печалба за 2014 г. в размер на около 5,8 млрд. евро.

По-рано кредиторът съобщи, че ще осъществи увеличение на капитала в размер на 7,5 млрд. евро, предназначено да отговори на загрижеността, че капиталовият резерв на банката е прекалено малък. Ходът е сред ключовите за новия изпълнителен директор на банката Ана Ботин, която пое кормилото през септември след внезапната смърт на баща си.

Акциите на Santander на борсата в Мадрид затвориха сесията в понеделник с понижение от 0,4% на сто до 5,94 евро за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още