IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesco готви драстични промени в условията на договорите си с доставчиците

Компанията планира големи съкращения на работни места, твърдят източници

17:42 | 04.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Британската верига супермаркети Tesco ще обяви в четвъртък драстични промени в договорите със своите доставчици и съкращения на работни места. Тя очаква, че тези ходове ще ѝ помогнат да възстанови репутацията си след скорошните скандали и проблемите, които срещна през миналата година, пише Sunday Times.

Главният изпълнителен директор на фирмата Дейв Луис, който застана на ръководния пост през септември, планира да се откаже от сложната система от договори с доставчиците, основаваща се на отстъпки и наказателни такси, посочват анонимни източници, запознати с плановете на компанията.

От Tesco отказват да коментират случващото се.

Некоректни плащания то доставчици доведоха до счетоводни проблеми през 2014 г. Грешките, доведоха до надценяване на печалбата.

Цената на акциите на Tesco спадна с 43% от началото на 2014 г. до декември.

Луис е готов да поднови договорите с доставчиците, но ще се фокусира върху обема на продажбите, тъй като по-високите продажби водят до намаляване на цените на доставчиците.

Очаква се той да обяви и големи съкращение на работни места в централните и регионалните офиси на Tesco. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още