IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна предлага цена на вносния ток от Русия от 43,50 долара за мегаватчас

Русия се съгласи да изнася въглища на преференциални цени за Украйна, за да бъдат гарантирани доставките на електричество за Крим

16:17 | 28.12.14 г. 7
Украйна предлага цена на вносния ток от Русия от 43,50 долара за мегаватчас

Украинското правителство на енергетиката и въгледобивната промишленост е предложило цена на вносния ток от Русия от 688 гривни (43,50 долара) за мегаватчас, съобщи ТАСС.

Руската информационна агенция се позовава на публикации в украински медии, според които предложението вече е изпратено до руския енергиен министър Александър Новак.

Цената на електрическата енергия на руския пазар е около 2 100 рубли (без ДДС) за един мегаватчас. По официалния обменен курс това представлява 688 гривни, е записано в предложението на украинската страна.

Украйна настоява и за незабавното сключване на договор за покупката на електроенергия от Русия, посочва още ТАСС.

Припомняме, че вчера руският вицепремиер Дмитрий Козак съобщи, че страната ще изнася за Украйна въглища при преференциални условия. Целта е да бъдат гарантирани доставките на електричество за Крим.

Освен от Русия, Киев ще внася електричество още от Молдова и Беларус, съобщи в края на седмицата енергийното министерство на Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още