IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разнопосочна борсова търговия в Европа в очакване на празниците*

Данните за БВП на Франция и Великобритания не изненадаха инвеститорите

13:28 | 23.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Разнопосочна борсова търговия в Европа в очакване на празниците*

Разнопосочна е европейската борсова търговия по време на сутрешната сесия във вторник, като инвеститорите реагират на слабите данни при ниски обеми на търговия. Общоевропейският индекс Euro Stoxx 600 се насочва към повишение, въпреки че индексите на повечето борси на Стария континент сочат в различни посоки.

Обемите на търговията продължат да са малки заради настъпващите празници, които започват от утре. Тогава и борсите в Европа ще затворят рано заради Рождество Христово.

Станаха ясни и окончателните данни за БВП на Франция за третото тримесечие, които са непроменени - оттам отчитат ръст на БВП от 0,4% на годишна база. С толкова се увеличават и потребителските разходи.

Данните за БВП на Великобритания също са очаквани от инвеститорите - ръст от 0,7% на икономиката в сравнение с месец по-рано, като и те остават без промяна спрямо първоначалните очаквания. В същото време данните са под прогнозата за 0,8 на сто ръст.

Европейските инвеститори очакват и данните за БВП на САЩ през третото тримесечие.

Азиатските борси също са разнопосочни във вторник, в сравнение със силната сесия на Wall Street, след като страховете от ново понижение на цените на петрола отново се появиха на дневен ред.

Цената на суровия петрол сорт Брент се покачи във вторник след волатилната сесия от предния ден, в която имаше скок в цената на контрактите, като след това се понижи отново до не много повече от 60 долара за барел. Щатският суров петрол WTI пскъпна с 56 цента до 55,82 долара за барел.

* Актуално към 13:00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още