IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Справедлива Русия" срещу едностранна промяна на лихвите по кредити за бизнеса

Нестабилната икономическа ситуация налага промяната, смятат депутатите

12:50 | 23.12.14 г. 1
"Справедлива Русия" срещу едностранна промяна на лихвите по кредити за бизнеса

Лявоцентриската партия „Справедлива Русия” внесе законопроект в руската Дума, забраняващ на банките едностранно да променят лихвите по кредити на предприемачите, пише руската информационна агенция ТАСС.

Кредитните институции няма да имат право едностранно да променят лихвените проценти по кредити, с изключение на предвиденото с федерален закон, е записано в текста. Законът ще има и обратна сила, тоест и за кредитите, сключени преди влизането в сила на закона.

Депутатите мотивират искането за промяна с нестабилната ситуация, при която отслабва националната валута, увеличават се валутните рискове и като цяло се влошава икономиката на страната.

Руското законодателство и сега забранява едностранната промяна на лихви по кредити, освен в случаи, предвидени в закон или в договор. Това означава, че ако е предвидено в договора за кредит, банката спокойно може да пристъпи към промяна на ставката.

Това поставя клиентите на кредитните институции в по-неблагоприятно положение, обясняват депутатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
StefanL
преди 9 години
Рухващата Руска икономика постепенно си възвръща реалната стойност на рублата днес вече рублата е 66,75 . Много злобари се надяваха съвсем да рухне но Русия не могъща и суверенна държава независеща от никакви еврогеиски и американски съюзи. Много скоро ще възтанови стойноста си напук на еврошвестерският съюз. Ами да му мислим ние с цурвулите дето след 8 години в еврогеиският съюз имаме 1,5 милиона хора живеещи под прага на бедноста от 5 милиона население от което има 2 милиона работещи в чужбина и 1,5 милиона пенсионери. Още 8 години ли ще чакаме да се оправи нашата минимална работна заплата от 165 евро на месец
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още