IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна обвини Русия, че изпраща военни подкрепления на сепаратистите

Москва е изпратила 32 танка и камиони с военни и техника, съобщиха властите в Киев

19:13 | 07.11.14 г. 1
Украйна обвини Русия, че изпраща военни подкрепления на сепаратистите

Украйна обвини Русия, че е изпратила колона от 32 танка и камиони с военни и техника до сепаратистите в източните части на страната, пише Reuters. Според военните в страната изпратените подкрепления ще подсилят фронта на сепаратистите, които се борят срещу правителствените сили.

От Русия досега не реагират на обвиненията на украинските военни. Все пак от Москва са категорични, че страната спазва примирието, подписано в Минск.

„Ние подкрепяме продължаването на процеса от Минск и ще има още една среща на Контактната група (на преговарящите)”, обясни съветникът по външната политика в Кремъл Юрий Ушаков.

В четвъртък Киев имаше подобно оплакване – за незаконно преминаване на границата от страна на руски военни. Ако то бъде доказано, конфликтът между двете държави може да ескалира, коментира информационната агенция.

4 хил. души са загубили живота си досега при размириците в източните части на Украйна.

В последните дни примирието изглежда доста крехко след провеждането на изборите в Донецк и Луганск миналата неделя. Оттогава и двете страни взаимно се обвиняват в нарушения на сключеното примирие.

Киев съобщава и за петима убити украински войници в последните 24 часа, макар и да отрича за начало на на нова военна офанзива в региона.

В четвъртък руският президент Владимир Путин е свикал началниците на службите за сигурност, изтъква Reuters. Ответна реакция още няма. 

Москва обвинява за кризата в отношенията с Киев Запада. НАТО обаче коментира, че има неопровержими доказателства, че Русия подпомага бунтовническите сили в източните региони на Украйна. Така в момента отношенията между Запада и Русия са на най-ниското си ниво от Студената война насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
еми да пратят НАТО да ги спаси, що не пратят "подкрепления" на Украинската армия, някой друг F-22 Raptor нещо някой танк някоя ракета, тъкмо руснаците ше пробват дали F-22 е "невидим" .... нали има кораби мораби в Черно море, кво чакат още НАТО, да нападат врага и терористите ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още