IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS разочарова с тримесечните си резултати

Нетната печалба на банката между юли и септември остава под прогнозите заради заделени за събедни разходи 1,9 млрд. франка

11:43 | 28.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
UBS разочарова с тримесечните си резултати

Най-голямата швейцарска банка UBS отчита по-ниска от очакваното печалба през третото тримесечие, тъй като е заделила 1,9 млрд. франка за съдебни разходи по повод разследване за манипулиране на валутния пазар, предава BBC.

Нетната печалба на UBS нараства с 32% до 762 млн. швейцарски франка (498 млн. долара) между юли и септември, оставайки под прогнозите на анализаторите за 804 млн. франка. Година по-рано печалбата е била в размер на 577 млн. франка.

UBS се намира в период на преговори с американски и британски регулатори относно предполагаемото съучастие на швейцарската банка в манипулирането на ключови лихвени проценти на валутния пазар. Споразумение до момента обаче все още не е постигнато, което е и причината банката да заделя средства за плащането на потенциални глоби.

„Занимаваме се активно със съдебни и регулаторни въпроси“, посоочва изпълнителният директор на UBS Серджо Ермоти в тримесечния доклад. Банката отчита, че очаква тези въпроси да останат на дневен ред в близкото бъдеще. Миналия месец тя предупреди, че е възможно да понесе парични наказания във връзка с разследването за манипулиране на валутния пазар.

От 2012 г. до момента UBS е платила глоби в размер на близо 3,6 млрд. долара, като други обвинения срещу нея са за това, че е помагала на свои клиенти да избягват плащането на данъци.

Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria Оn Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още