IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските борси отчетоха спад след разочароващите сигнали от Германия

МВФ ревизира оценката си за развитието на световната икономика, което също разочарова инвеститорите на Стария континент

19:33 | 07.10.14 г.
Европейските борси отчетоха спад след разочароващите сигнали от Германия

Европейските борси записаха спад и достигнаха до най-ниското си ниво за последните седем седмици, след като данните за индустриалното производството в Германия през август разочароваха инвеститорите.

Допълнително Международният валутен фонд (МВФ) ревизира в посока надолу прогнозите си за глобалния икономически ръст.

Stoxx Europe 600 отчете спад от 1,53% до ниво от 330,85 пункта. Индексът прекъсна серията от два поредни дни с ръст. Един от водещите индекси на Франкфуртската фондова борса DAX30 загуби 1,34% от стойността 9 086,21 пункта. Френският CAC 40 достигна до ниво от 4 209,14 пункта, което представлява намаление от 1,8%

Водещият индекс на Лондонската фондова борса FTSE 100 загуби малко над 1% от стойността си и затвори сесията на стойност от 6 495,58 пункта.

Сред големите губещи днес са компаниите в секторите „Туризъм” и „Здравеопазване”, отбелязва Bloomberg.

Влияние върху акциите на компании, свързани с пътувания, оказа и новината за появата на вируса на Ебола в Европа. Медицинска сестра в Испания е първият пациент, който се разболява от болестта без да е посещавала страна от Африка. Тя обаче се е грижила за двама мисионери, които са били лекувани в Испания. Двамата са били в Сиера Леоне и Либерия, където са се заразили от болестта. Малко след пристигането си в Испания те са починали.

Освен жената, чието състояние се определя като стабилно, под наблюдение са поставени още няколко души, сред които и съпругът на жената, който досега не е проявил симптоми на заболяването.

Акциите на EasyJet поевтиняха с 5% от цената до цена 1 393 пенса за брой. International Consolidated Airlines Group, в чиято структура е и испанският авиопревозвач Iberia, загуби 6,8% от цената на акциите си и търговията се извършваше на ниво от 346 пенса.

В същото време Morgan Stanley намали рейтинга на компаниите от здравния сектор, което стана причина за намаляване на цената на акциите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още