IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси стартираха седмицата с повишения

Пазарните участници се подготвят за началото на сезона на отчетите

19:29 | 06.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските индекси стартираха седмицата с повишения

Водещите индекси в Европа стартираха позитивно първата сесия за новата седмица, пише CNBC.

Основният бенчмарк в Германия – DAX, в крайна сметка приключи търговията с ръст от 0,15% до 9 209,51 пункта, като забави темпото след публикуваните незадоволителни икономически данни.

Общоевропейският индекс FTSEEurofirst 300 се повиши с 0,14 на сто до 1 349 пункта. Лондонският FTSE 100 добави 0,55% към стойността си днес до 6 563,65 пункта. Френският САС 40 се покачва с 0,11% до 4 286,52 пункта. Испанският бенчмарк IBEX 35 е нагоре с 0,74% до 10 645,70 пункта.

Борсите в Германия трябваше да наваксват, след като бяха затворени в петък. Днес DAX стартира със силен ръст, но забави темпото. Данните на Министерството на икономиката показаха, че през август промишлените поръчки отчитат най-силния спад от 2009 г. насам.

Незадоволителните данни от най-голямата икономика на Стария континент поддържат инвеститорските надежди за последващи стимули от страна на Европейската централна банка.

Погледите бяха насочени и към Брюксел, където Европейският съюз може да не одобри бюджетния план на Франция за следващата година.

Освен това пазарните участници се подготвят за старта на сезона на отчетите. Новият тримесечен отчетен период започва в САЩ в сряда. Също на този ден Федералният резерв на САЩ ще публикува протокола от последното си заседание. В четвъртък пък Английската централна банка ще проведе редовната си среща.

Книжата на шведската група за търговия на дребно с хранителни стоки ICA Gruppen поскъпнаха с над 9%, след като съобщи, че продава поделението си ICA Norway на Coop Norway.

Акциите на Tesco добавиха приблизително 2,5% към цената си след новините за нови назначения.

Капитализацията на BHP Billiton нарасна с 1,5%. Добивната компания съобщи, че възнамерява да понижи разходите си за производство на желязна руда.

Акциите на Deutsche Bank поскъпнаха с 1,3%. Ройтерс информира, че банката се е представила добре през третото тримесечие. Кредитната институция обаче ще представи финансовите си резултати на 29 октомври. От трезора не пожелаха да коментират новините на агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още