IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Музиката и енергийната ефективност могат да вървят ръка за ръка

Нова европейска инициатива цели създаването на по-зелени музикални събития

10:25 | 26.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Беглика фест

България вече е направила първата стъпка в тази посока и тя се нарича “Беглика фест”. Събитието, организирано в сърцето на Баташката планина, е инициирано от седем неправителствени организации, ангажирани със зелената посока на развитие на света. За целта те избират място, което е почти непокътнато от човешкото влияние.

От бизнес гледна точка това се оказва едно от най-големите предизвикателства, защото мястото е трудно достъпно и се намира в защитена територия, така че има специални изисквания към провеждането на фестивала.

“Беглика фест” не разполага с електричество, ето защо по-голяма част от събитията в него се случват през светлата част от денонощието. Вечер се използват генератори с биодизел. Същевременно организаторите насърчават инициативи като разделното събиране на боклука и купуване на стоки от близки места и местни производители.

EE Music

От своя страна EE Music насърчава организаторите на събития да използват LED осветление, енергийно-ефективно оборудване, хибридни дизелови генератори с акумулаторни батерии и слънчеви панели, вятърни турбини.

Проектът търси възможности бизнесът да използва възобновяеми източници на енергия, а всичко това има потенциала да промени една цяла индустрия, която търси нови подходи към големите екологични промени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още