IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските борси прекъснаха зелената серия

Търговците очакват новини от Федералния резерв, които да подскажат какво решение ще бъде взето за лихвата в САЩ

19:49 | 20.08.14 г.
Европейските борси прекъснаха зелената серия

Зелената серия от началото на седмицата за основните индекси на европейските борси беше прекъсната в сряда. Търговците очакват новини от Федералния резерв, които да подскажат какво решение ще бъде взето за размера на лихвите в САЩ, пише Market Watch.

Пониженията са слаби, но все пак беше сложен край на най-сериозния двудневен ръст на борсите от април насам. Стойността на Stoxx Europe 600 се понижи с минималните 0,06% до ниво от 335,3 пункта.

Във Франция САС 40 записа намаление от 0,3% до ниво от 4 240,79 пункта, а основният индекс на Франкфуртската фондова борса – DAX 30, приключи деня при ниво от 9 314,57 пункта, което представлява понижение от 0,21 на сто.

За FTSE 100 понижението днес е от 0,35% до 6 755,48 пункта.

Сред най-лошо представилите се компании днес е датската пивоварна Carlsberg. Акциите на компанията загубиха 3,6% и търговията се извършваше при цена от 520 крони. Спадът беше предизвикан от прогнозата, че проблемите между Русия и Украйна ще окажат по-голямо въздействие върху приходите й за годината, отколкото се очакваше по-рано.

В същото време конкурентът Heineken се похвали с по-добра от очакваното печалба за полугодието. Това предизвика ръст на акциите от 8,3% до цена от 57,31 евро за брой. Печалбата преди облагане на данъци и лихви достигна 1,45 млрд. евро, докато пазарните анализатори очакваха 1,32 млрд. евро.

Сред компаниите с най-сериозен ръст на Стария континент днес се нареди и холандската Royal Vopak, отбелязва Bloomberg. Акциите на компанията поскъпнаха с 13% и се търгуваха за 38,76 евро за брой. Холандската компания съобщи, че печалбата преди данъците и амортизации за тази година ще надмине 700 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още