IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските акции приключиха с ръстове

Безпокойството на инвеститорите около събитията в Украйна се поразсея

19:29 | 22.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските акции приключиха с ръстове

Акциите на Стария континент приключиха с ръстове днешната сесия, след като безпокойството на инвеститорите около събитията в Украйна се поразсея, съобщава CNBC.

Общоевропейският индекс FTSEurofirst 300 се повиши с 1,4% до 1 374 пукта, като почти всички борси и сектори бяха нагоре. Британският FTSE-100 се покачи с 1% до 6 795 пункта, немският DAX нарасна с 1,3% до 9 734 пункта, а френският CAC 40 скочи с 1,5% до 4 370 пункта.

За успокояване на инвеститорските опасения допринесе предаването на две от „черните кутии“ на сваления малайзийски самолет над Източна Украйна от про-руските сепаратисти на експерти в Донецк.

Междувременно руски дипломатически представител в Малайзия заяви, че бунтовниците в Източна Украйна не разполагат с ракетната система Бук, чрез която се смята, че е свален самолетът, и призова за разследване от международната общност.

Срещата на външните министри от ЕС реагира на призивите за налагане на допълнителни санкции срещу Русия заради подкрепата й за сепаратистите, като излезе с изявление, че ЕС остава „в готовност да наложи незабавно пакет от нови съществени рестрикции“.

Акциите на медийните компании бяха единствените отчетливо губещи, като книжата на Publicis спаднаха с 5,8%. Френската рекламна компания обяви спад от 17% на печалбата си за второто полугодие и предупреди за ръста на продажбите през годината.

Книжата на ARM Holdings нараснаха с 5,7%, след като дизайнерът на чипове обяви ръст на печалбата за второто тримесечие.

Акциите на Credit Suisse се понижиха с 1%, след като швейцарската банка оповести загуба от 700 млн. франка (779 млн. долара) през второто тримесечие - най-голямата от 2008 г. насам, повлияна от съдебни разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още