IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предстои ли по-скоро от очакваното "Изненадата на Карни"?

Пазарните участници ще отправят поглед към протокола от последното заседание на Фед

08:40 | 07.07.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Предстои ли по-скоро от очакваното "Изненадата на Карни"?

Няколко ще са водещите събития, които ще привлекат интереса на пазарните участници през тази седмица, но безспорно погледите ще са насочени основно към Албиона, където Английската централна банка (АЦБ) ще проведе традиционното си месечно заседание. Пазарът очаква решението за лихвите с особен интерес на фона на множеството сигнали, че водената от Марк Карни институцията може да изненада по-рано от прогнозираното.

В понеделник Швейцарската национална банка ще публикува статистиката за своите валутните си резерви. Данните се следят отблизо за индикации за размера на операциите на банката на валутните пазари. Канада пък ще представи данните за строителните разрешителни и PMI индекса Ivey.

Във вторник Нова Зеландия и Австралия ще публикуват данните за бизнес доверието, докато Япония ще представи доклада за текущата сметка. В еврозоната Германия ще публикува данните за търговския баланс – разликата между стойността на вноса и износа.

В Швейцария се очакват докладите за продажбите на дребно и инфлацията на потребителските цени. Великобритания пък ще оповести данните за индустриалното и промишленото производство.

В сряда Австралия ще представи доклад за потребителските настроения. Китай пък ще публикува официалните данни за инфлацията на цените на производител. Канада ще представи данните за пазара на жилища.

По-късно в сряда Федералният резерв на САЩ ще публикува протокола от последното си заседание с фокус монетарна политика от юни.

В четвъртък Нова Зеландия ще представи данните за производствената активност.  В Австралия ще бъдат публикувани данните за промяната в броя на заетите лица и равнището на безработица, както и доклада за инфлационните очаквания.

В еврозоната Франция ще представи доклада за индустриалното производство, а ЕЦБ ще публикува месечния си бюлетин.

Във Великобритания се очакват данни за търговския баланс, както и заседанието на АЦБ.

В петък в Австралия се очакват данните за ипотечни кредити. Канада пък ще оповести данните за промяната в броя на заетите лица и равнището на безработица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
ABBA
преди 10 години
Срещу долара не могат да излизат ***! Требат мъже, не меки китки....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още