IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данните от Германия повлияха на европейските индекси

Основните индекси на Стария континент затвориха в различни посоки

19:13 | 24.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Данните от Германия повлияха на европейските индекси

В различни посоки затвориха основните индекси на Стария континент, след като данните за икономиката на Германия разочароваха инвеститорите, пише CNBC. Пазарите започнаха сесията на позитивна територия, но обърнаха посоката след данните за бизнес доверието на немския изследователски институт Ifo.

Лондонският FTSE 100 се смъкна с 0,20% до 6 787,07 пункта. Френският CAC 40 остана без изменение, като се покачи минимално с 0,06% до 4 518,34 пункта. В Германия DAX затвори с ръст от 0,17% до 9 938,008 пункта.

В Испания IBEX 35 днес е надолу с 0,11% до 11 105,90 пункта. Борсовият измерител в Русия – MICEX, нарасна до 1 518,25 пункта, постигайки дневно покачване от 2,15 на сто. Равнището бе е най-високото от близо 6 месеца.

По-рано през деня президентът Владимир Путин предложи на горната камара на руския парламент да отмени постановлението за използване на въоръжените сили на Руската федерация на територията на Украйна.

Руският държавен глава посочи, че поддържа решението на украинския си колега Петро Порошенко за прекратяване на огъня. Той обаче предупреди, че без практически действия, насочени към началото на преговорен процес, планът на Порошенко за край на кризата в Украйна няма да е реалистичен.

Бизнес доверието сред германските изпълнителни директори продължи да се влошава през юни. То отстъпи за втори пореден месец, като се оказа и на най-ниското ниво от началото на годината, сочи проучването на Ifo.

Изготвяният от базирания в Мюнхен изследователски институт индекс на бизнес климата, който обединява мненията за бизнес ситуацията и очакванията на около 7 000 мениджъри, се сви до 109,7 пункта през юни. През май показателят бе 110,4 пункта. Пазарният консенсус заложи на ниво от 110,2 пункта.

Syngenta поведе печелившите в индекса Stoxx 600. Акциите на компанията поскъпнаха с 5,72% до 345,80 шв. франка след новините, че американското дружество Monsanto обмисля да придобие Syngenta.

Kaпитализацията на CGG се разшири с около 2,9%, след като Societe Generale повиши оценката за цената на акциите на „buy" от „hold".

Немският производител на автомобили BMW също получи положителна оценка, но от UBS. Книжата на дружеството поскъпнаха също с 2,9%.

Акциите на компанията, предлагаща услуги за нефтени находища - Petrofac, поевтиняха с 1,7% след спад в поръчките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още